Kritisk til La Manga-motstanden: – De har bommet i år

Tippeliga-trenere kritisk til nivået på Copa del Sol.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De norske lagene vinner og vinner på La Manga, men trenerne er likevel ikke fornøyd.

– Mot såpass middemådig motstand burde vi klart å skape flere sjanser og score flere mål, sier Haugesund-trener Jostein Grindhaug etter dagens 4-1-seier over latviske FC Daugava.

Se målene fra Daugava-kampen over!

– Veldig ujevnt nivå

I Copa del Sol-turneringen på La Manga er fjorårets tre medaljevinner og cupvinner Molde representert. Ønsket er å gi lagene som skal ut i Europa best mulig matching.

– Det er veldig ujevnt nivå her, det er det. Det slår ujevnt ut for lagene som skal ha E-cupforberedelser, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til TV 2.

Hittil har Haugesund vunnet to strake kamper. Først 3-1 mot angolske Sport Luanda og deretter 4-1 mot FC Daugava.

– Jeg hadde håpet og trodd på enda høyere kvalitet, det må jeg innrømme. Du klarer å holde konsentrasjonen en omgang, men utover i andreomgang går det utover innsatsen og tempoet. Det gjør at du sitter igjen med en såder følelse, sier Grindhaug.

Også i Strømsgodset-leiren er man misfornøyd med motstanden hittil. Godset vant 4-1 i sin første kamp - og kunne og burde vunnet mye mer.

MISFORNØY MED MOTSTANDEN: Strømsgodset-trener Ronny Deila og Haugesund-trener Jostein Grindhaug mener La Manga-motstanden har vært svak. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
MISFORNØY MED MOTSTANDEN: Strømsgodset-trener Ronny Deila og Haugesund-trener Jostein Grindhaug mener La Manga-motstanden har vært svak. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

– Det var nok ikke verdens beste lag vi møtte, nei, uttalte Deila etter første kamp.

Selv om han mener motstanden er for svak, er han ikke verre på det enn det kanskje ikke er så dumt heller.

– På den ene siden ønsker vi best mulig motstand, men på den andre siden følte vi kanskje at vi begynte for rett på mot veldig god motstand i fjor. Sånn sett kan det være greit med en litt rolig start, sier Deila.

Tar selvkritikk

Det er Norsk Toppfotball som står som arrangør av turneringen i Spania. Sportssjef Jo Bergsvand har ingen problemer med å forstå klubbenens frustrasjon.

– Vi er ikke fornøyd vi heller. Jeg skjønner at klubbene er litt oppgitt, og jeg må ærlig innrømme at jeg er litt oppgitt selv. Du ønsker ikke et opplegg der du føler det er elitenivå mot 2.-divisjon, sier Bergsvand.

Han lover en evaluering av turneringen foran neste år.

Samtidig er det liten tvil om at det kan bli vanskelig å få et like godt sportslig opplegg som for noen år siden. Årsak: Tidspunkt og ikke minst penger.

– Penger er alltid vanskelig å forutsi. København forsvant for eksempel fort når de fikk godt betalt andre steder. Vi har ikke mulighet til å konkurrere med enkelte andre steder, sier Bergsvand.

Nils Johan Semb håper Copa del Sol klarer å skape et godt sportslig tilbud i årene som kommer.

– Vanligvis har dette vært en fantastisk kvalitetsturnering. Det blir en utfordring å få sydd sammen en turnering med gode nok lag, men jeg håper man får det til. Hvis man ikke får det til, kan det kanskje være bedre å lage en ren nordisk turnering, sier Semb.