Tone Damli er tilbake i «Idol». Sammen med Stian Blipp, Kurt Nilsen, Gunnar Greve og Dansken reiser hun på tidenes autitiontur landet rundt. FOTO: Bjørn Wad/TV 2
Tone Damli er tilbake i «Idol». Sammen med Stian Blipp, Kurt Nilsen, Gunnar Greve og Dansken reiser hun på tidenes autitiontur landet rundt. FOTO: Bjørn Wad/TV 2

Tone tilbake i «Idol» – trosser mammapermen

«Idol» er tilbake og blir større enn noen gang. Søknadsfristen har nå gått ut!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aldri før har Idol-sirkuset besøkt like mange steder i Norge som denne våren. TV 2 har også store Idol-planer for høsten som vi aldri har sett før. Og for aller første gang går TV 2 videre med nøyaktig samme programleder og dommergjeng som sist.

– Vi hadde det så utrolig gøy sammen sist, både under auditonrundene og live-sendingene, så når TV 2 hadde lyst til å ha med samme gjengen en runde til, var det utrolig gøy at vi fikk det til hele gjengen. Jeg gleder meg stort til å få være med sammen med de andre å oppdage enda flere nye idoler, sier Kurt Nilsen.

Tone med kort mamma-pause

Tone Damli venter barn senere i vår, og vil være høygravid under auditionrundene og nybakt mamma under live-sendingene. Hun blir naturlig nok nødt til å begrense deltakelsen sin noe under auditionrundene. 

– Jeg tror det er best for alle at det ikke blir fødsel under auditionrundene, så det vil være noen av auditionbyene jeg ikke får blitt med på. Men jeg forstår at TV 2 har spennende tanker for hvordan de skal løse mitt lille fravær. Og så blir det jo ekstra spennende da, å komme tilbake å se hvilke deltakere som de andre har sluppet gjennom nåløyet uten at jeg har hatt mulighet til å sette ned foten, smiler Damli.

Gleder seg til nye deltakere

Programleder Stian Blipp slo gjennom med et brak under forrige Idol-runde, og innkasserte blant annet publikumsprisen under «Gullruten» for innsatsen.

– For meg var Idol helt fantastisk! Jeg visste nok ikke helt hva jeg gikk til da jeg ledet programmet i fjor, og måtte prøve meg litt frem før jeg følte at jeg fikk programmet inn under huden. Sånn sett gleder jeg meg egentlig enda mer nå enn det jeg gjorde sist, og det blir kjempegøy å få leke med godgjengen igjen. Nå er det bare viktig at de som vil være med kjenner sin besøkelsestid og slenger inn en søknad. En søknad som kan forandre livet! Jeg gleder meg ekstremt til å møte de nye deltagerne, sier Blipp.

– Et eventyr

For Gunnar Greve blir dette tredje runde som Idol-dommer, og han tangerer dermed Jan Fredrik Karlsen i antall Idol-auditions.

– Så langt har Idol bare blitt mer og mer moro, og jeg har vært heldig å få være med på å oppdage noen veldig spennende deltakere. Engasjementet for å finne nytt talent er minst like brennende sterkt som tidligere, og jeg mener Idol er en utrolig viktig arena når det gjelder å oppdage nye norske artister. Dette blir utrolig spennende!

Esben «Dansken» Selvig er også med videre. 

– Før forrige runde hadde jeg nesten ikke sett på Idol, så jeg visste nok ikke helt hva jeg gikk til. Men for et eventyr det var! Nå gleder jeg meg som en unge til å ta fatt på nytt, sier Dansken.

Vårens auditions

Det er første gang Idol arrangerer hovedauditions i fem store norske byer.

– Hvert år spør folk om det ikke etter hvert er tomt for talenter her til lands. Så ser vi hvert eneste år at dette på ingen måte er tilfellet. Fokuset på å finne de beste deltakerne er uansett større enn noen gang, og vi har aldri tidligere besøkt så mange steder i Norge i jakten på de beste pop-spirene. I tillegg til de vanlige auditionbyene, arrangerer vi også hovedaudition i Tromsø for første gang på ti år, og på toppen av det oppsøker vi allerede i mars flere andre byer i jakten på de beste. Så nå må alle potensielle Idol-stjerner kjenne sin besøkelsestid, sier TV 2 s presseansvarlig for Idol, Bjarne Laastad.

Slik arrangeres audition:

Når årets «Idol» sparkes i gang er det med samme gjeng som sist runde: Kurt Nilsen, Gunnar Greve, Stian Blipp, Tone Damli og Espen «Dansken» Selvig. FOTO: Bjørn Wad/TV 2
Når årets «Idol» sparkes i gang er det med samme gjeng som sist runde: Kurt Nilsen, Gunnar Greve, Stian Blipp, Tone Damli og Espen «Dansken» Selvig. FOTO: Bjørn Wad/TV 2

Bergen 10. – 14. april - søknadsfrist 7.april

Tromsø 25. – 29. april - søknadsfrist 22.april

Stavanger 7. – 11. mai - søknadsfrist 4.mai

Trondheim 21. – 25. mai - søknadsfrist 18.mai

Oslo 11. – 16. juni - søknadsfrist 8.juni

Tidenes Idol-runde har premiere på TV 2 høsten 2014.