Sesongen over for Alsgaard

Thomas Alsgaard går ikke flere renn i Ski Classics.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Her ser du TV 2s OL-program!

Etter at han varslet et seriøst comeback, har Alsgaard slitt mye med sykdom. Gjennom sommeren og høsten har han slitt med et virus, som har gjort at han ikke har kunnet trent hardt. Han forteller at problemene har vart lenge.  

– Det begynner å nærme seg et år nå. Så går det jo rett vei, stadig framover, og tåler en del trening. Men så tok jeg en liten sjanse da jeg gikk det første rennet i Ski Classics i Sveits. Da fikk jeg en reaksjon etterpå, og greide aldri å hente meg inn. 

Ikke mer å hente
Alsgaard fortsetter treningen for å bygge seg opp til gammelt nivå. Men konkurranser blir det ikke. 

– Hvis det hadde gått bra,  hadde jeg visst at jeg hadde vært klar, og kunne kjøre på for fullt. Men det gjorde ikke det. Og da er det et signal på at kroppen ikke er klar for hardkjøret. Og da er det ikke noe mer å hente i år, når jeg ikke får gjort den jobben som skal til, sier han.  

Skikongen nekter å gi opp comebacket, og lover full satsing videre. Han tror det er mulig å vinen Vasaloppet som 50-åring. 

– Jeg satser for fullt fram mot neste sesong, sier Alsgaard.

Blir med laget
Alsgaard kommer til å være til stede under de siste rennene i Ski Classics, og sitter på flyet ned til Tyskland og König Ludwig Lauf allerede i dag. 

– Jeg skal forsøke å bidra med min erfaring til de andre guttene på laget, sier han.