Chibuike herjet med AIK

Men i løpet av få dager kan han være tapt for RBK.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

La Manga (TV 2): John Chibuike var Rosenborgs klart beste spiller i 5-2-seieren over AIK. Likevel tyder mye på at angriperen ikke spiller Tippeliga-fotball for Rosenborg i år.

På vei bort
Årsaken er at Chibuikes kontrakt med Rosenborg går ut etter årets sesong. Det er allerede klart at partene ikke ønsker å forlenge denne, og derfor er Rosenborg avhengig av et salg nå for å få litt penger for nigerianeren.

– Alt kan skje i løpet av de neste dagene. Men det som skjer, det skjer. Blir det et salg er det greit for meg, men hvis ikke elsker jeg Rosenborg og trives med å bli værende her, sier Chibuike til TV 2.

Rosenborg-leder Erik Hoftun mener framtiden til Chibuike er så usikker at det er umulig å svare på om han blir værende i Rosenborg.

– Det er helt åpent om det blir et salg i løpet av kort tid. Begge deler kan skje, sier Hoftun.

John Chibuike var i storlag i treningskampen mot AIK på La Manga.
John Chibuike var i storlag i treningskampen mot AIK på La Manga.

Hyllet etter show mot AIK
Ut i fra spillet mot AIK i dag, er det liten tvil om at Rosenborg kan miste en spiller har et høyt makspotensiale i norsk målestokk.

Chibuike både la opp til mål og scoret to mål på egenhånd. Det siste etter et løp på nærmere 70 meter, der han til slutt fikk ballen tilbake fra Nicki Bille Nielsen.

– Nicki er romkameraten min. Vi snakker om at vi skal sentre og spille opp hverandre hele tiden, sier Chibuike.

Lovordene haglet til nigerianeren etter Rosenborgs bunnsolide seier.

– Slik John framstår i dag - i forkant av målene - det er det ikke mange i Norge som gjør etter han. Han har X-faktor, det er det ingen som helst tvil om, sier Per Joar Hansen til TV 2.

– Vår bestemann i dag, fastlår Erik Hoftun.

I tillegg til to mål av John Chibuike, scoret Alexander Søderlund, Pål Andre Helland og Tobias Mikkelsen for Rosenborg. Til pause sto det 2-2.

– Vi var effektive i dag, men mange av målene er av topp klasse. Likevel føler jeg at vi har mye mer å gå på. Vi har ikke tatt ut makspotensialet vårt selv om vi scorer fem mål i dag, sier Per Joar Hansen.

Rosenborg-treneren var spesielt lite fornøyd med førsteomgangen.

– Den var veldig rotete. I andreomgang er vi bedre, men jeg synes fortsatt det mangler litt på rytme og presisjon, sier Rosenborg-treneren.