Brækhus legger press på politikerne: – Jeg er ikke 19 år lenger

Regjeringen må gå mange runder før proffboksing blir lovlig i Norge.

Frederikshavn (TV 2): Cecilia Brækhus forbereder seg til nok en proffkamp i forblåste Frederikshavn, nord i Danmark. Her må hun trolig bokse en stund til, selv om den nye regjeringen har lovet at hun skal få komme hjem.

- Jeg er ikke 19 år lenger, så de kan godt skynde seg litt, sier Cecilia Brækhus til TV 2.

Kulturministeren: - Ting tar tid 

For en av de første sakene Siv Jensen og Erna Solberg kunne slå i bordet med i høst, var at Brækhus endelig skulle få gå kamper på hjemmebane.

- Forbudet mot proffboksing i Norge, det vil bli opphevet så fort som overhodet mulig, sa Siv Jensen 3. oktober i fjor.

Men det er mange fartsdumper på veien mot en historisk boksekamp på norsk jord. Det bekrefter kulturminister Thorild Widvey.

- Det tar tid å endre lover, så her er det høringer, forberedelser og behandlinger innad i regjeringen. Så dette tar tid, hvor lang tid vet vi ikke ennå, sier Widvey til TV 2.

- Jeg har troen, sier Brækhus og ler.

HÅPER POLITIKERNE FÅR OPP DAMPEN: Cecilia Brækhus håper hun får bokset i Norge før karrieren er over.
HÅPER POLITIKERNE FÅR OPP DAMPEN: Cecilia Brækhus håper hun får bokset i Norge før karrieren er over.

Idrettsforbundet sier nei

TV 2 vet at styret i Idrettsforbundet har levert sitt standpunkt til politikerne. De ønsker at knockoutloven skal bestå slik som den er i dag. Det gjør idretter som tillater knockout forbudt, blant annet proffboksing og MMA. Forbundet baserer seg på et medisinsk standpunkt. Til syvende og sist er det politkerne som håndhever lovene i landet.

- Vi jobber med saken, det er mange i Norge som har lyst til at Brækhus skal få spille en kamp hjemme i Norge, sier kulturministeren.

- Selv om idrettsforbundet sier nei?

- Vi skal snakke med de rette instansene underveis i prosessen, så får vi se når vi kommer frem til en endelig avgjørelse, svarer hun.

Slik TV 2 forstår situasjonen kan man tidligst få fremdrift i prosessen i høst. Men det spørs om det skjer noe som helst i 2014.

Hedret i Danmark

I Danmark setter de i hvert fall stor pris på verdens beste kvinnelige bokser. De tre siste kampene har Brækhus bokset i Arena Nord i Frederikshavn. Torsdag viste de frem sin egen "Wall of Fame" der håndavtrykkene til Brækhus nå henger sammen med andre profiler som har opptrådt i arenaen.

- Kjempetøft, var Brækhus sin dom.

Forbudet hjemme i Norge bruker hun ikke så mye energi på, bare to dager før kampen mot den franske veteranen Myriam Lamare.

- Nå rett før kamp er det ikke dette som opptar meg mest. Det må jeg være ærlig å si. Men det er vikitg at det pågår en grundig og nøye prosess hjemme i Norge. Jeg har hele tiden skjønt at det ikke bare var å knipse, og at ting ville løse seg da, sier Brækhus.