Carlsen åpnet med seier i Zürich: – Lenge siden jeg har hatt det så gøy

Nordmannen hadde full kontroll mot Boris Gelfand.

Se samtlige kamper fra Zürich Chess Challenge gratis og direkte kun på TV2.no og TV 2 Sportskanalen fra 30. januar

Magnus Carlsen vant den første kampen av Zürich Chess Challenge torsdag ettermiddag.

– Lenge siden jeg har spilt noe så gøy
Nordmannen slo israelske Boris Gelfand, som er rangert som nummer åtte i verden, etter et fire timer langt parti. Dermed tok Carlsen sin første seier i langsjakk siden VM-triumfen i november i fjor.

– Det var en veldig bra start. Jeg ble litt overrasket og brukte en del tid i starten av partiet. Det ble litt taktikk, men heldigvis kom jeg best ut av det. Det var en veldig morsom start. Det er faktisk lenge siden jeg har spilt noe så gøy sier Carlsen til TV 2 etter at seieren var et faktum.

Se intervju med Carlsen øverst i artikkelen

Han er godt fornøyd med å ha vunnet turneringens første parti.

– Det er fint å få en god start. Det er ikke så lett å vinne partier på dette nivået, så å få en seier allerede i første runde er kjempemessig, sier han.
Se hele sjakkdramaet under

Også regjerende norgesmester i sjakk, Jon Ludvig Hammer, kunne se at barndomskameraten var svært fornøyd.

– Her ser du Magnus når han er glad. Man kan ikke se det på han, men han fikk et lurt smil rundt ansiktet da han fikk spørsmål om han ikke kunne vise litt følelser, sier han i TV 2s sjakk-studio.

Treg start
Carlsen brukte uvanlig lang tid på trekkene i starten av kampen og hadde i en periode langt mindre tid igjen på klokka enn sin motstander. 

FRUSTRERT: Magnus Carlsens motstander Boris Gelfand så ikke ut til å ha det like gøy som nordmannen under torsdagens parti.
FRUSTRERT: Magnus Carlsens motstander Boris Gelfand så ikke ut til å ha det like gøy som nordmannen under torsdagens parti.

Det var likevel den norske verdensmesteren, som spilte med hvite brikker, som førte hele kampen. Gelfand satt ved flere anledninger med ansiktet i hendene og virket til tider frustrert over trekkene til Carlsen.

– Gelfand ser oppgitt ut, men han sitter for det meste slik under kampene, sa TV 2s sjakkekspert Erle Marki Hansen underveis i kampen.

For Carlsen satte opp tempoet i spillet og mot slutten av partiet var det motstanderen fra Israel som havnet i tidsnød. Til slutt hadde han ikke noe annet valg enn å innse at slaget var tapt.

– Det var kanskje ikke hans beste dag i dag. Men det ble sånn som det ofte pleier å bli mellom oss. Kompliserte og taktiske partier. Men heldigvis pleier jeg å trekke det lengste strået, sier Carlsen om motstanderen.

Hikaru Nakamura og Fabiano Caruana spilte remis i deres match mens Levon Aronian slo Vishy Anand i den siste kampen.

Fredag møter Carlsen verdenstoer Levon Aronian i det som nok er turneringens største kamp. Duellen kan du se dierkte på TV 2 Sportskanalen og tv2.no fra kl. 14.30.