DRAXLER: Det tyske supertalentet Julian Draxler kan glippe for Arsenal, meldte Guardian torsdag kveld. (AP Photo/Frank Augstein)
DRAXLER: Det tyske supertalentet Julian Draxler kan glippe for Arsenal, meldte Guardian torsdag kveld. (AP Photo/Frank Augstein)

Fotballryktene:
– Draxler ryker for Arsenal

Og Bayern München-stjerne kan være på vei til Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Overgangsvinduet nærmer seg slutten med stormskritt.

Med halvannet døgn igjen til det er slutt, så begynner klubbledere over hele Europa å telle timer.

Tradisjonen tro øker frekvensen på ryktene jo nærmere deadline en kommer.

Fredagens deadline day vil bli en fest for alle fotballfans. For sjelden har så mange klubber vært på jakt etter forsterkninger i januar.

 

På Deadline Day kan du chatte med TV 2s reportere på tv2.no fra kl. 09.00. Vi vil bringe deg alt det viktigste fra overgangsvinduets siste dag. 

Se også direktesendingen med Kasper Wikestad og eksperter gratis på tv2.no og TV 2 Sportskanalen fra kl. 19.00.

 

ARSENAL-AKTUELLE: Mirko Vucinic og Julian Draxler står begge på Arsenals ønskeliste, men det kan se ut som at Arsene Wenger må ta til takke med én av dem.
ARSENAL-AKTUELLE: Mirko Vucinic og Julian Draxler står begge på Arsenals ønskeliste, men det kan se ut som at Arsene Wenger må ta til takke med én av dem.

SISTE: Ifølge The Guardian sier Schalke 04s sportsdirektør Horst Heldt at Julian Draxler ikke skal noe sted i dette overgangsvinduet. Han sier også at muligheten er der for at Draxler blir værende også etter sommeren.

Draxler har vært heftig lenket til Arsenal de siste dagene, og det ble spekulert i at Wenger ville betale i underkant av 270 millioner kroner, mens Schalke 04 krever 310 millioner. Det ser med andre ord ikke ut til at Wenger har vært villig til å strekke seg langt nok.

Men det kan likevel bli nye fjes i Arsenal-garderoben de nærmeste dagene. Ifølge Tuttosport, som kanskje ikke er de mest troverdige, men likevel er tett på Juventus, melder at Marko Vucinic er i London for å gjennomgå en medisinsk test torsdag. Arsenal og Juventus skal være enig om en utlånsavtale for resten av sesongen. 

Situasjonen rundt Bacary Sagna er fortsatt ikke avklart. Høyrebacken har et kontraktsforslag fra Arsenal liggende på nattbordet, men han er tilbudt mye mer penger andre steder. Det gjør at The Gunners har øynene åpne for andre høyrebacker. Daily Express skriver at Daryl Janmaat nekter å skrive en ny kontrakt med Feyenoord fordi han venter på et tilbud fra Arsenal etter sesongen.

En overgang for Draxler til Arsenal, kan bane vei for en retur til Schalke 04 for Lewis Holtby. Den tyske 23-åringen ble lansert som Tysklands nye supermann da han ankom Tottenham i januar i fjor, men han har vist seg å være alt annet enn super i Premier League. Nå får han knapt spille, og Spurs er ikke uvillig til å la ham dra hjem til Tyskland. Ifølge Daily Mirror står det mellom Schalke 04 og Borussia Dortmund dersom Holtby får forlate White Hart Lane.

Skal man tro ryktebørsen er heller ikke Ole Gunnar Solskjær ferdig med januarhandelen. Daily Mirror skriver at Cardiff forsøker å hente den den tidligere Tromsø-spilleren Kara Mbodj. Den 24 år gamle senegaleseren spiller nå for Genk. Sky Sports skriver også at Cardiff er i samtaler med Hamburg-spilleren Tomas Rincon om en overgang. Den defensive midtbanespilleren fra Venezuela står også på ønskelisten til West Ham.

Tirsdag kveld avslørte Brendan Rodgers at Liverpool er i avslutningsfasen av en stor overgang. Onsdag kom det frem at klubben er i forhandlinger med Dnepr Dnepropetrovsk om en overgang for Jevhen Konopljanska. Men nå skriver The Independent at to andre Premier League-klubber er på banen for kantspilleren. Det får Liverpool-fansen til å svette. Det er bare en liten uke siden Chelsea snappet Mohamed Salah, som Liverpool hadde forhandlet om og med i flere uker. Tottenham og Manchester United kan være klubbene som vurderer et fremstøt overfor 24-åringen.

Etter at Manchester United-manager David Moyes ble observert på tribunen under kampen mellom Bayern München og Borussia Mönchengladbach, har ryktebørsen satt de røde djevlene i forbindelse med halve lagoppstillingen til Bayern München. Men etter at Pep Guardiola ikke ville utelukke en overgang for Toni Kroos, så fremstår midtbanespilleren som den mest trolige Bayern-spilleren som kan havne på Old Trafford, skriver Daily Express.

Det virker som om Nemanja Vidics tid i Manchester United går mot slutten. Kapteinens kontrakt går ut ved sesongslutt, og foreløpig har ikke partene klart å komme til enighet om en ny. Ifølge Bild skal Galatasaray stå klar med en gullkantet kontrakt dersom serberen kan tenke seg noen år i Istanbul. 

TIL CHELSEA? Kurt Zouma regnes som et av de største midtstoppertalentene i sin aldersgruppe. Nå tyder mye på at 19-åringen blir Chelsea-spiller. AFP PHOTO / ERIC FEFERBERG
TIL CHELSEA? Kurt Zouma regnes som et av de største midtstoppertalentene i sin aldersgruppe. Nå tyder mye på at 19-åringen blir Chelsea-spiller. AFP PHOTO / ERIC FEFERBERG

Torsdag kveld melder både BBC og The Guardian at den franske midtstopperen Kurt Zouma (19) er klar for Chelsea. Overgangssummen skal ligge på om lag 130 millioner kroner. Unggutten blir trolig lånt ut til moderklubben St. Etienne fram til sommeren.

Manchester United har også hatt Portos midtbanespiller Fernando på ønskelisten. Brasilianeren står uten kontrakt ved sesongslutt. Nå skriver Diario de Noticias-journalisten Goncalo Lopes på Twitter at Manchester City er enig med spilleren om en kontrakt fra neste sesong. Og det er mulig de vil prøve å kjøpe ham fri allerede nå.

En annen Fernando, Fernando Alexandre, kan også være på vei fra Portugal til Premier League. Daily Mirror melder at West Ham forsøker å hente den tidligere Benfica-midtbanespilleren fra Academica Coimbra.

Newcastle ønsker å erstatte Yohan Cabaye med Lyons Clement Grenier. Men ifølge Newcastle Chronicle skal spilleren ha sagt at det er lite trolig at han signerer for The Magpies før overgangsvinduet stenger.

Crystal Palace har kastet seg inn i kampen om Tom Ince, men skal ikke være villig til å betale de 35 millioner kronene som Blackpool vil ha for angriperen, skriver The Times.

Jack Cork har vært god på Southamptons midtbane etter at Victor Wanyama ble skadet. Nå nærmer kenyaneren seg comeback, og da vil Swansea redde ham bort fra benken på St. Mary's. Ifølge Daily Mirror har Swansea fått et bud på 25 millioner kroner avslått, og vurderer nå et forbedret bud.