SUPERDUELL: Kevin Durant (t.v.) er i ferd med å overta LeBron James' posisjon som NBAs beste spiller. (AP PhotoAlan Diaz)
SUPERDUELL: Kevin Durant (t.v.) er i ferd med å overta LeBron James' posisjon som NBAs beste spiller. (AP PhotoAlan Diaz)

Satte kongen i skyggen i superduellen

Kevin Durant er i ferd med å overta «King» LeBron James' trone i NBA.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

LeBron James har det lite ydmyke «King» som klengenavn.

Men Miami Heat-spilleren har levd opp til navnet, og har dominert NBA siden han tok steget inn i ligaen i 2003.

Tolv på rad med over 30 
Siden 2009 har han vært ligaens ubestridte konge, og er blitt kåret til NBAs beste spiller fire av de fem siste sesongene.

Men nå står 29-åringen for fall.

For de siste sesongene har Kevin Durant nærmet seg James litt etter litt, og denne sesongen har Oklahoma City Thunder-spilleren vært utenomjordisk.

Før de to sto ansikt til ansikt i Miami natt til torsdag, hadde Durant elleve strake kamper med 30 poeng eller mer. I fire av disse har han scoret over 40 poeng, med 54 poeng mot Golden State Warriors som foreløpig sesongbeste.

Og selv om James gikk seirende ut av den interne poengduellen med Durant, så kunne han ikke forhindre at Durants rekke fortsetter. For Durant hadde 33 poeng mot James' 34.

– Vi ble utklasset
Heat fikk en drømmestart på kampen. «King James» styrte dem til 22-4 tidlig i første periode. Etter det var det Durant som overtok showet.

I tillegg til sine 33 poeng, hadde han også fem assists da Thunder snudde kampen og til slutt vant 112-95.

– Vi kan ikke gjemme oss bort. Bortsett fra de åtte første minuttene av kampen, så ble vi utklasset. De fortjente virkelig seieren, sier Heat-trener Erik Spoelstra til nba.com.

Nå er Durant den store favoritten til å bli kåret til NBAs beste spiller denne sesongen. Da får ikke James tre på rad denne gangen heller. James vant utmerkelsen i 2009 og 2010, og så i 2012 og 2013.