Spurs ydmyket etter at Rose så rødt

Venstrebacken taklet på ball, men assistentdommeren signaliserte for straffe. – Riktig avgjørelse konkluderte TV 2s eksperter.

Tottenham-Manchester City 1-5 

Se alle høydepunkter øverst.

Tottenham-spillerne og Danny Rose selv var lite fornøyde da venstrebacken måtte forlate banen på stillingen 0-1 etter 50 minutter. De hevdet han var på ballen, og TV-bildene viser at de kan ha rett i det.

TV 2s Premier League-studio studerte hendelsen inngående og konkluderte med at det var straffe etter å ha sett bildene mange ganger.

– Rose tar tak i armen til Dzeko og venstrefoten hans treffer hælen til bosnieren før han er på ball, så det er et riktig idømt straffespark, sa Petter Myhre i TV 2s Premier League-studio.

Etter det var det jevnt slutt for vertene. 

– Det er vanskelig nok med elleve menn, enda verre med ti. Vi ble utspilt til slutt, sa Tottenham-manager Tim Sherwood til TV 2.

– Jeg mener dommeren tok den riktige avgjørelsen først, men assistent gjorde slik at det ble den gale. Danny kastet seg inn, men han tok ballen.

– Ikke vendepunktet

Yaya Touré eksekuterte straffesparket i mål, og bare minutter senere var kampen over gjennom Dzekos 3-0-scoring. Spurs fikk et trøstemål, men til slutt stod det 5-1 til gjestene.

– Jeg mener ikke det var vendepunktet i kampen. Vi fortjente mer enn et mål i første omgang. Det var bare et spørsmål om tid før vi scoret igjen, sa City-manager Manuel Pellegrini etter kampen.

– Det er klart det er vanskelig å spille med en mann mindre, men vi hadde alle sjansene, all ballbesittelsen og scoret fem mål.

Dermed har Manchester City slått Tottenham 11-1 på to Premier League-oppgjør denne sesongen. Ikke overraskende ettersom gjestene vant skuddstatistikken 24-4 i onsdagens oppgjør.

– Manchester City er det beste laget i Premier League, og de er et nivå over alle lag i serien. De vil vinne ligaen, sa Tim Sherwood etter kampen.

Det siste laget som scoret elleve mål mot de liljehvite på en sesong var erkerival Arsenal tilbake på 30-tallet.

Manchester City var imidlertid det førende laget gjennom hele kampen, og manager Manuel Pellegrini vil nok være fornøyd med både spillet og det faktum at de lyseblå overtok ligaledelsen ett poeng foran Arsenal.

Skår i gleden

Mer bekymringsverdig er det nok at Sergio Agüero måtte gå av banen med skade kort tid før pause, med det som så ut til å være en strekk på baksiden av låret.

– Vi får se i morgen hva legene sier om Sergio. Vi håper han kommer tilbake så raskt som mulig, sier Pellegrini.

SKADE: Sergio Agüero sittende etter å ha fått seg en smell mot Tottenham. Foto: AP Photo/Matt Dunham
SKADE: Sergio Agüero sittende etter å ha fått seg en smell mot Tottenham. Foto: AP Photo/Matt Dunham

Agüero hadde vært meget god for City inntil han gikk av banen, men Citys chilenske manager gleder seg nok over at laget hans fortsatte dominansen og at Stevan Jovetic tegnet seg på scoringslisten. 

– Alt går bare på skinner for det laget om dagen. Det er fascinerende å se et lag som får litt motgang og spillere ut med skader, men som bare tar det som skjer og går videre, sa Erik Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio.

Det var den floppstemplede montenegrinerens første Premier League-mål siden overgangen fra Fiorentina i sommer.

Se TV 2s Deadline Day-sending fredag kl. 19.00 på TV 2 Sportskanalen.

Manchester City best fra start

Til tross for den marerittaktige statistikken på White Hart Lane tok Manchester City tak i ballen fra start.

De skapte også kampens første sjanse da en livlig Sergio Agüero sprang gjennom hele Tottenham-forsvaret og skjøt i stolpen fra skrått hold.

Gjestene var det klart beste laget innledningsvis og dominerte mot vertene. 

Agüero-scoring vekket Spurs

Derfor var det ikke så veldig overraskende da Sergio Agüero ga de lyseblå ledelsen etter kvarteret.

Jesus Navas spilte en perfekt timet gjennombruddspasning, som Agüero foredlet på beste vis med å pirke ballen forbi Hugo Lloris.

1-0: Sergio Agüero ser at avslutningen hans går i mål. FOTO; AP Photo/Matt Dunham
1-0: Sergio Agüero ser at avslutningen hans går i mål. FOTO; AP Photo/Matt Dunham

Det så ut til å vekke hjemmelaget. Emmanuel Adebayor skaffet Tottenham corner, og var nær å skaffe vertene et mål da ballen landet omtrent i føttene på spissen.

Vincent Kompany fikk imidlertid en tå på ballen og pirket den inn til Joe Hart uten at det var snakk om tilbakespill.

Fantastisk redning

Allerede i neste angrep kunne Agüero fått sin andre scoring for dagen da hodestøtet på David Silvas innlegg ble mesterlig reddet av Hugo Lloris.

Det var en sjansebonanza på White Hart Lane, og gjestene stod for de fleste.

Etter 22 minutter reddet Danny Rose en Vincent Kompany-heading på streken, for bare å se at ballen ble spilt tilbake i feltet til Agüero som dundret den over fra skrått hold.

Snytt for straffe?

Manchester City ble nok også snytt for et straffespark da ballen traff begge hendene til Nabil Bentaleb gjentatte ganger etter et skudd fra Edin Dzeko.

Det konkluderte TV 2s Premier League-studio i pausen.

Tottenham hadde ball i nettet

Ti minutter før pause trodde hjemmelaget at de hadde utlignet. Et frispark fra Christian Eriksen fant Michael Dawson som flikket ballen via stolpen og i mål.

Emmanuel Adebayor stod imidlertid i offside da ballen blir slått og er meget nære ballen i det den suser forbi ham. Linjemannen vinket, antagelig på grunn av togoleserens involvering, og målet ble ikke tellende.

– Jeg skjønner at han mener Adebayor påvirker Manchester City-keeperen, så dersom det er han de vinker på så mener jeg det er riktig, sa Petter Myhre i TV 2s Premier League-studi og Erik Thorstvedt nikket istemmende.

Skadet stjernespiss

City-dominansen avtok litt etterhvert, og det var heller ikke en gladmelding for Manuel Pellegrini da Sergio Agüero måtte gå av banen med skade før pause. Et skudd for baugen at den til da meget gode argentineren var ferdigspilt.

– Han har vært helt strålende, og kunne hatt både to og tre mål, sa Petter Myhre.

Straffe, rødt og spurs raknet

Innledningen på andreomgang var jevn og tett - inntil Manchester City fikk straffe da Danny Rose klippet ned Edin Dzeko bakfra.

Tottenhams venstreback var såvidt på ball, men assistentdommeren som annullerte Spurs' offsidemål i første omgang var også denne gang sikker i sin sak.

Han vinket med flagget og indikerte at dette var straffespark og rødt kort.

SÅ RØDT: Dommer Andre Marriner gir Danny Rose det røde kortet. FOTO: AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS
SÅ RØDT: Dommer Andre Marriner gir Danny Rose det røde kortet. FOTO: AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS

Yaya Touré var sikker fra straffemerket, og da virket det som om rullegardinen gikk ned for hjemmelaget.

Et strålende angrep bare to minutter senere sørget for at det var 3-0. Pablo Zabaleta fant David Silva som dro av to mann og hamret ballen i stolpen.

Vlad Chiriches var fortsatt ikke helt stø på beina etter helgens strabaser og sendte ballen rett i beina på Edin Dzeko. Bosnieren var nådeløs og punkterte kampen til fordel for gjestene.

Håp for Tottenham

Spurs nektet imidlertid å gi seg. Rett før timen var spilt sørget innbytter Étienne Capoue for håp for gjestene da han kranglet inn reduseringen etter et hjørnespark.

Etter de elleville ti minuttene roet kampen seg noe ned. 

Gjestene var tilfreds med å trille ball mot Tottenham som var en mann mindre og slet med å finne rom.

Håpet knust

Det lille håpet vertene eventuelt måtte ha ble grundig knust tolv minutter før slutt. Stevan Jovetic fikk ballen inne i 16-meteren, skaffet seg rom med å dra seg fri før han avsluttet via en motspiller og i lengste hjørnet.

Rett før full tid fikk kaptein Vincent Kompany æren av å sette kronen på verket. Lloris reddet Edin Dzekos skudd, men midstopperen var fri i feltet og satte inn 5-1 i det åpne buret.

JUBEL I REGNET: Vincent Kompany feirer sitt mål mot Tottenham. AP Photo/Matt Dunham
JUBEL I REGNET: Vincent Kompany feirer sitt mål mot Tottenham. AP Photo/Matt Dunham