– Det blir grisehardt i Sotsji

Ole Einar Bjørndalen har trent i spesialløype for å være forberedt til OL.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Anterselva, Italia (TV 2)Ole Einar Bjørndalen finner OL-formen alene sammen  med sin bror, Dag, i Anterselva-terrenget.

De øvrige landslagsløperne er samlet i Sveits, men som så mange ganger før følger skiskytterkongen sin intusjon og sin erfaring på hva han mener er riktig for seg.

– Jeg liker å være alene foran store mesterskap, jeg får konsentrert meg kun om det jeg skal gjøre på trening. Og det er hyggelig og inspirerende at Dag kan være med meg her, forklarer Ole Einar Bjørndalen.

– Det ser bra ut, han følger jo bare en gammel oppskrift på oppladning til et mesterskap - og det har jo fungert tidligere, forklarer Dag Bjørndalen.

Onsdag gjennomførte Bjørndalen et testløp - alene. 

– Ikke noe problem å få alvor i dette, jeg prøver jo å gjøre dette så likt en konkurranse som mulig; her er det kun ti skudd og da må du ha kvalitet på det du gjør. På økter ellers kan vi fort fyre av femti-seks skudd, da blir ikke konsentrasjonen den samme. Og det høres kanskje rart ut, men jeg var skikkelig nervøs før dette testløpet.

Ole Einar Bjørndalen i Anterselva.
Ole Einar Bjørndalen i Anterselva.

– 10 skudd - 10 treff, bra jobb på standplass, men jeg håper og tror at han har litt mer «på lager» i løypene i Sotsji, sier Dag Bjørndalen.

Og apropos løypene i Sotsji, i Anterselva har Ole Einar Bjørndalen laget en løypetrase så lik som mulig den som venter i Sotsji.

– Ja, jeg har gjort om litt her for å få en skikkelig lang og tøff stigning. Det jeg kan si er at det blir enda tøffere i Sotsji. Det blir grisehardt, sier Ole Einar Bjørndalen.

– Kun noen få dager til han skal ut på medaljejakt i Sotsji, hva tror bror og «trener» om mulighetene?

– Han kan vinne gull igjen, han. Ole Einar er som alle andre vinnerkandidater avhengig av full klaff med ski, dagsform og vind på standplass.

– Bra generalprøve, dette og første «seieren»  denne sesongen, sier skiskytterkongen som er i godt humør bare dager før OL begynner.