Her avbryter dommeren kampen i frykt for egen sikkerhet

Odd involvert i skandalekamp på La Manga.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

La Manga (TV 2): Anders Johansen fryktet for sikkerheten og valgte å avbryte Odds treningskamp mot angolske Sport Luanda e Benfica i dag.

57 minutter var spilt da Johansen delte ut kampens andre røde kort til Sport Luanda e Benfica. Da valgte Johansen å avbryte treningskampen på La Manga.

– Det kom på et punkt der jeg så det som uforsvarlig å fortsette med tanke på sikkerhet. Først og fremst for spillerne, men også rett på oss dommerne. Vi følte vi ikke hadde noe annet valg enn å avbryte, sier Johansen.

– Smådytt og fysisk kontakt
En rekke spillere flokket seg rundt Johansen etter den andre utvisningen. På et punkt ble det fysisk kontakt.

– Jeg ser ikke situasjonen ordentlig, men en av deres spillere slår en av våre i bakhodet og får rødt kort. Da angriper de dommeren, sier Odd-trener Dag Eilev Fagermo.

Da fikk Anders Johansen nok.

– Følte du deg truet?

– Det er et vanskelig spørsmål. På et punkt der når du får sju-åtte spillere rundt deg, og det begynner å bli fysisk, da kan du kanskje vurdere det dit hen, sier Johansen.

Han sier han aldri har opplevd lignende i løpet av sine 15 år som fotballdommer.

– Det er liksom en gyllen regel at det er ingen som skal ta på oss. Men her var det smådytt og fysisk kontakt. Da kommer det på et høyere nivå, sier han.

– Utrolig grisete
At han valgte å avbryte kampen møtes med full forståelse av Odd-trener Dag Eilev Fagermo.

– Vi møter et lag fra Afrika som spilte helt utrolig grisete. Det var farlig både for spillere og dommerne, sier Fagermo til TV 2.

Han synes det var helt riktig av den norske dommertrioen å blåse av.

– Ja, helt klart. Det var voksent og flott gjort av han. For dette begynte å bli så farlig at vi vurderte om vi skulle spørre om å stoppe kampen, sier han.