Delph-perle da Villa vant ellevilt sjumålsderby

West Brom-sjokkerte Villa, som reiste seg mesterlig og vant 4-3.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aston Villa-West Brom 4-3

Det er så tett i bunnen av Premier League, at alle oppgjøret mellom lag fra topp ti og ned er bunnoppgjør og viktige i kampen for å unngå nedrykk. 

Oppgjørt mellom Aston Villa og West Bromwich var i tillegg et lokaloppgjør, og dermed var det all grunn til å vente dramatikk på Villa Park. 

Det ble det også. Hele sju mål ble det i det elleville derbyet, som endte med 4-3-seier til Villa.

Se målene fra derbyet i videovinduet over!

 Marerittstart for Villa

Drøy tre minutter var spilt da hjemmefansen fikk en på trynet. Chris Brunt ladet kanonen og fyrte av på halvspretten fra 25 meter. Skuddet overlistet Brad Guzan i Villa-målet og hjemmelaget kunne juble. 

Og for den hardt prøvde hjemmefansen, som på elleve hjemmekamper i Premier League kun har opplevd to fattige hjemmeseire – mot Manchester City i september og Cardiff i november – skulle det bli enda verre. 

For etter drøyt åtte minutter var marerittåpningen til Villa komplett, da Fabian Delph klønet det til og styrte ballen i eget mål. 

Snuoperasjon

Men håpet skulle snart bli tent. Etter tolv minutter landet et oppspill fra Brad Guzan i beina på Andi Weimann, etter at en West Brom-spiller hadde stusset ballen bakover. 

Den endte opp i beina til angriperen, som alene med Ben Foster lobbet ballen elegant over West Brom-keeperen. 

Og etter 24 minutter hadde Villa hentet inn rivalens ledelse. Hjemmefansen ble sendt til himmelse av en av sesongens styggeste Premier League-mål. 

GJORDE DET GODT: Først scoret Fabian Delph selvmål. Så gjorde han det godt til gangs.
GJORDE DET GODT: Først scoret Fabian Delph selvmål. Så gjorde han det godt til gangs.

Matthew Lowton fikk ballen inne i boksen og høyrebacken la inn foran mål. Leandro Bacuna var først på ballen, men sleivet fullstendig. Ballen endret likevel retning da den spratt i nederlenderens kropp, og endte opp i målet. 

Delph-perle

Da så det lyst ut for Vila, og når Fabian Delph bestemte seg for å gjøre det godt etter selvmålet. Ja, da gjorde han det til gangs. 

37 minutter var spilt da Christian Benteke stusset et langt oppspill til Delph på hjørnet av 16-meteren. 

Midtbanemannen vartet opp med et lekkert nedtak, dro seg forbi en West Brom-spiller med den neste touchen og klinket ballen i krysset fra skrått hold. 

En scoring i den helt andre enden av skalaen sammenlignet med Bacunas. 

Utligning like før pause

Men hjemmefansen fikk seg en ny nesestyver like før pause.  James Morrison spilte fri Youssouf Mulumbu som lurte seg mellom Ciaran Clark og Ron Vlaar i Villa-forsvaret, og alene med Guzan sendte han bortefansen til himmels. 

Lagene gikk til pause med vanvittige 3-3. 

Benkte ble matchvinner

Den andre omgangen startet ikke like ellevilt som den første, men etter 64 minutter ble det dramatikk da Christian Benteke gikk i bakken i duell med Diego Lugano. 

Dommer Mark Clattenburg blåste straffe og Benteke stilte seg opp for å ta den selv. Belgieren var iskald fra straffemerket, og sendte Ben Foster til venstre for seg og ballen til høyre. 

West Brom snytt for straffe?

Gjestene ropte på straffespark med sju minutter igjen av oppgjøret, og reprisene viste at det ikke var uten grunn. 

West Brom-innbytter Saido Berahino ble stemplet av Villa-innbytter Yacouba Sylla, som var heldig at dommer Clattenburg ikke blåste straffe mot. 

Og dermed endte det 4-3 på Villa Park, og Aston Villa tok sin tredje hjemmeseier for sesongen.