Andreas Cornelius (t.v.) er på vei tilbake til Danmark.
Andreas Cornelius (t.v.) er på vei tilbake til Danmark.

Solskjær selger rekordkjøp til Solbakken

Andreas Cornelius returnerer til FC København.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

FC København bekrefter på sin Twitter-konto at den danske Cardiff-spissen Andreas Cornelius (20) er på vei til klubben.

– FC København kan meddele at klubben er nær ved å sluttføre en avtale med Andreas Cornelius. Mer blir kjent i de kommende dagene, står det i Twitter-meldingen.

Det betyr at en overgangen for Aalesund-spiss Abderrazak Hamed-Allah strander. TV 2 får bekreftet at danskene har gitt Aafk beskjed om at det ikke blir noen overgang for Hamed-Allah.

Cornelius ble hentet til Cardiff fra nettopp FCK før den inneværende sesongen. Cornelius ble FCKs dyreste salg gjennom tidene da waliserne punget ut ca. 84 millioner kroner for spissen.

Han var også Cardiffs dyreste kjøp noen gang da han ble hentet sommeren 2013. Gary Medel har imidlertid passert Cornelius på listen over Cardiffs dyreste kjøp.

Ifølge Ekstrabladet er det snakk om en permanent avtale for Cornelius der Ståle Solbakkens FCK betaler 28 millioner kroner. Dermed sitter FCK igjen med en gevinst på drøyt 56 millioner kroner.

Cornelius var ikke med i Cardiff-troppen som dro hjem fra Old Trafford med 0-2-tap tirsdag. Den nært forestående overgangen til FCK er nok noe av grunnen til det.

I Premier League har Cornelius slitt med å få spilletid. Dansken har notert seg for åtte kamper og null scoringer i ligaen. 

Med Frazier Campbell som klart førstevalg på topp, samt signeringen av Kenwyne Jones, virker Cornelius' mulighet for en sentral rolle i Cardiff å være borte.