TIL BERGEN: Vadim Demidov blir Branns andre kjøp i dette overgangsvinduet. Her under en av sine 16 landskamper for Norge.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
TIL BERGEN: Vadim Demidov blir Branns andre kjøp i dette overgangsvinduet. Her under en av sine 16 landskamper for Norge. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Brann måtte forsikre Demidov om medaljehåp

Vadim Demidov har signert en treårskontrakt med Brann.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vadim Demidov (27) landet onsdag på Gran Canaria for å slutte seg til Branns treningsleir. Der bekrefter daglig leder Roald Bruun-Hanssen til BA at Demidov signerer en treårskontrakt med bergenserne.

Ville ha medalje-ambisjoner
Brann bekrefter også overgangen på sine hjemmesider onsdag kveld. Demidov skal spille med draktnummer seks.

– Nå måtte jeg komme til en klubb hvor jeg føler tillit, og kjemi med treneren og klubben. Brann var veldig ivrig på meg da de fant ut at jeg kunne gå fra Anzji, sier Demidov. 

Bruun-Hanssen sier at Demidov «ønsket at Brann skulle forsikre at målet er å ta medalje i Tippeligaen i årets sesong».

–  Fra Vadim sin side har det vært viktig at Brann som klubb siden i fjor høst har signalisert ambisjoner om å ta medalje i Tippeligaen og spille europacup. Det har vært helt avgjørende for hans ønske om å spille for klubben, sier Bruun-Hanssen.

For Demidov sikter høyt.

– Jeg har kommet hit for å vinne noe. Jeg har ikke kommet hit for å kose meg midt på tabellen og ligge skoene på hyllen, sier Demidov.

Branns tredje signering
Demidov kommer vederlagsfritt fra den russiske klubben Anzji Makhatsjkala til Brann. Rødtrøyene har imidlertid fått bistand fra investorer for å få på plass avtalen med den 27 år gamle midtstopperen.

Han forlater dermed Anzji kun fem måneder etter at han signerte for den tidligere storsatsingen

Demidov er Rikard Norlings tredje kjøp som Brann-trener. Tidligere i overgangsvinduet ble den svenske spissen Jakob Orlov hentet til Bergen, samt Erlend Hanstveit.

Brann spilte sin første treningskamp for sesongen mandag. Da ble det 0-1-tap mot Las Palmas.