STENGER: Aksel Lund Svindal tar ingen sjanser og stenger hjemmesiden sin under OL.
STENGER: Aksel Lund Svindal tar ingen sjanser og stenger hjemmesiden sin under OL.

Derfor stenger Lund Svindal hjemmesiden under OL

– Det er kompliserte regler, sier nordmannen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Les alt om OL her!

«Det er kompliserte regler rundt hva utøverne kan og ikke kan gjøre under OL. For å være på den sikre siden, har jeg bestemt meg for å la hjemmesiden hvile noen uker. Men heldigvis har vi gode sosiale medier som Facebook, Twitter og Instagram. Så det er bare å klikke på disse ikonene for å få en oppdatering fra meg og hva som skjer i OL i Sotsji», står det på Lund Svindals hjemmeside.

PÅ AKSEL LUND SVINDALS HJEMMESIDE: Skjermdump: aksellundsvindal.com/
PÅ AKSEL LUND SVINDALS HJEMMESIDE: Skjermdump: aksellundsvindal.com/

Se TV 2s OL-sendeplan her!

I likhet med alpinstjernen har også Emil Hegle Svendsen stengt nettsiden sin i forbindelse med OL.

Ole Einar Bjørndalen, Petter Northug, Marit Bjørgen og Silje Norendal, samt flere av de norske OL-profilene har i skrivende stund ikke stengt nettsidene sine.

– Må følge regelverket
Medierådgiver i Olympiatoppen Halvor Lea sier til TV 2 at de utøverne som har reklame på sidene sine blir nødt til å fjerne disse, eventuelt holde nettsiden stengt under hele OL.

– De er nødt til å følge regelverket til IOC. Noen velger å fjerne reklamen, mens andre velger å stenge siden.

SØRGER FOR AT DE NORSKE ER INFORMERT: Medierådgiver i Olympiatoppen Halvor Lea.
SØRGER FOR AT DE NORSKE ER INFORMERT: Medierådgiver i Olympiatoppen Halvor Lea.

– Vi i Olympiatoppen videreformidler informasjonen, og sørger for at den norske OL-troppen er informert om de retningslinjene som gjelder, legger han til.

Olympiatoppen legger ingen føringer rundt bruk av sosiale medier i Sotsji.

– Også her gjelder regelverket til IOC, og vi har ingen tilleggsregler til det. Vi ber bare utøverne om å være bevisste på at det finnes regler, sier Lea.

Her er IOCs regler for bruk av sosiale medier under OL:
«IOC oppfordrer deltakere og andre akkrediterte personer til å legge inn kommentarer på sosiale medier og nettsteder under OL. Det er akseptabelt å komme med personlige innlegg, men det må være innlegg i førsteperson- eller dagbokformat. Deltakerne og andre akkrediterte personer må ikke påta seg en journalist-rolle, eller avsløre konfidensiell eller privat informasjon om andre personer eller organisasjoner. Innlegg, blogger og tweets skal til enhver tid være i samsvar med den olympiske ånd og de grunnleggende prinsippene. De skal ikke være diskriminerende, krenkende, hatefulle, og de skal ikke inneholde vulgære og obskøne ord eller bilder.»