INGEN HALFVARSSON: Petter Northug hadde valgt Johan Olsson på andre etappe og siste etappe.
INGEN HALFVARSSON: Petter Northug hadde valgt Johan Olsson på andre etappe og siste etappe.

Northug ville latt Johan Olsson gå to etapper i OL-stafetten

Nytt stikk i retning Calle Halfvarsson.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Petter Northug har gjort det til en vane å håne svenskene før viktige konkurranser. Tidligere var det Marcus Hellner som fikk mest tyn, men nå har Calle Halfvarsson tatt over Hellners rolle.

Få den komplette TV-guiden for OL her

Og Petter Northug vet hvordan han hisser opp broderfolket i øst. Expressen ba Northug om å late som han var svensk landslagssjef for en liten stund. Oppgaven var å ta ut stafettlaget til Sotsji-OL.

– Richardsson på første. Johan Olsson på andre. Hellner på tredje. Og ... Olsson igjen på fjerde etappe, sier Northug til den svenske avisen.

– Ok? Det er altså bedre enn at Halfvarsson går siste etappe?

– Ja, det tror jeg, ler Northug.

Mosvik-ekspressen kjenner seg i bra slag under to uker før det braker løs i Russland.

– Jeg prøver å leve litt i min egen verden når det nærmer seg mesterskap, innrømmer Northug overfor TV 2.

Han har brukt dagene i Seiser Alm til å trene staking i 2000 meters høyde. 

– Det er for å stramme opp brystkassen litt og få litt mage- og stabiliseringsstyrke. Vi har en uke å trene der jeg må bygge en liten grunnmur før jeg roer ned før Toblach-helgen, sier Northug.

Han går trolig alle distansene i OL. Mosbyggen har ennå ikke fått klarsignal til å gå OL-sprinten. Foreløpig er Anders Gløersen, Eirik Brandsdal og Finn Hågen Krogh bankers på laget. Den siste plassen står mellom Northug og Ola Vigen Hattestad. Northgu får en gyllen mulighet til å vise prov på sprintform i Toblach. På søndag kjemper han for plass på sprintlaget.

– Sprint har alltid vært i andre rekke for min del. Men det er absolutt et mål å klare det. Sprintløypen i årets mesterskap er kanskje den som passer meg aller best, sier Northug.