Ingen nåde for Solskjær på Old Trafford

Marerittstart senket Cardiff.

Manchester United-Cardiff 2-0 

Se høydepunktene øverst.

Baklengsmål etter seks minutter er ikke det du ønsker deg når du gjester Old Trafford med bunnlaget i Premier League, men det var akkurat det Cardiff fikk.

Manchester United viste ingen nåde mot sin tidligere helt Ole Gunnar Solskjær, som returnerte som manager.

Fansen hyllet han før kampen, og han hadde en jovial tone med spillerne før kampstart, men etter kampen startet var det tydelig at hjemmelaget tok oppgaven seriøst.

– Det er selvfølgelig spesielt at hjemmesupporterne roper på en mann, og det er han som er på bortebane, sa Solskjær til TV 2 etter kampen.

Sviktet i den avgjørende tredelen

Selv om United på ingen måte kjørte over Cardiff, klarte waliserne aldri å sette noe langvarig trykk på vertene som til slutt vant ganske komfortabelt 2-0.

– Vi manglet de som virkelig ville det de siste 25 meterene. Vi var meget gode frem til det. Se på van Persie da han scorer. Det er en som virkelig vil score, og det manglet vi i dag, sa Solskjær.

Cardiff-manageren har vært obs på at starten av kampene har vært et problem for laget hans. Likevel skjedde det verst tenkelige på Old Trafford.

– Kanskje vi må slutte å snakke om den starten på kampen, så kommer det kanskje av seg selv, sier Solskjær.

Smørblid Moyes

David Moyes har vært under press denne sesongen, men etter signeringen av Juan Mata ser ting bedre ut for skotten. Ikke minst fordi spillere kommer tilbake etter skade.

– Alt ser mye bedre ut. Vi kan smile i kveld for vi får Robin (van Persie) tilbake, Wayne (Rooney) tilbake, en debutant i (Juan) Mata og tre poeng, sa David Moyes til TV 2 etter kampen.

Skotten kommer også med noen råd til Ole Gunnar Solskjær i det som blir en viktig periode for manageren for Premier Leagues bunnlag.

– Det er enkelt: du må vinne kampene, sier Moyes.

– Jeg er heldig og har god støtte fra styret her i Manchester United og det må man ha, for jobben tillater ikke at man vinner hele tiden, spesielt ikke når man er en ung manager.

Marerittstart for Solskjær

Manchester United tok tak i kampen fra start, og før sju minutter var spilt var hjemmelaget i ledelsen.

En langpasning fra Juan Mata fant Patrice Evra som ga ballen til Robin van Persie. Han spilte den videre til Ashley Young som med et nydelig innoverskrudd innleg fant Antonio Valencia.

Valencia headet i tverrliggeren og på returen var Robin van Persie på pletten. David Marshall reddet det første hodestøtet, men på returen var han sjanseløs.

Det var alt annet enn den starten Cardiff-manager OIe Gunnar Solskjær ønsket å få.

Gode Cardiff-muligheter

En spillesugen Robin van Persie viste hva han kunne med noen lekre detaljer og bidro til at Manchester United var fullstendig dominerende på eget gress.

Juan Mata var også nær en målgivende pasning da Ashley Young kom akkurat litt for sein på innlegget fra spanjolen.

Etter halvspilt første omgang fikk Cardiff et par brukbare muligheter. Den største fikk Mark Hudson da han headet ballen ned etter et hjørnespark, men David De Gea fikk reddet med en beinparade.

Van Persie nær 2-0

Det hjemmelaget skapte var det stort sett Robin van Persie som stod for, og han kunne fort gitt hjemmelaget 2-0 etter halvtimen.

Avslutningen fra skrått hold trillet langs hele målgården og gikk utenfor.

Manchester United dominerte hele omgangen uten å skape enormt med sjanser, og lagene gikk til pause på 1-0.

Scoret i god Cardiff-periode

Hjemmelaget hadde ball også i andre omgang, men de helt store mulighetene uteble.

AVGJORDE KAMPEN: Ashley Young etter 2-0-scoringen mot Cardiff. AFP PHOTO / ANDREW YATES
AVGJORDE KAMPEN: Ashley Young etter 2-0-scoringen mot Cardiff. AFP PHOTO / ANDREW YATES

Cardiff hadde noen farlige kontringer, og med større presisjon kunne de ha straffet hjemmelaget. En liten periode så de til og med ut som det beste laget på Old Trafford.

Det ville ikke Ashley Young ha noe av.

Da han fikk ballen av Juan Mata ute på kanten kort tid før timen var spilt trakk han seg innover i banen og fyrte løs fra 20 meters hold. 

Kanonkulen var utagbar for David Marshall og Manchester United ledet 2-0. Maats første målgivende pasning i Manchester United, men Young må få æren for det målet.

Hjemmelaget kontrollerte til slutt

Kort tid etter var Juan Mata nær sin første scoring da hans skudd fra skrått hold ble reddet av David Marshall.

Etter 2-0 slapp Manchester United seg løs, samtidig som Cardiff nok skjønte at oppgaven ble for stor.

Både Wayne Rooney, som kom inn for Robin van Persie, og Antonio Valencia hadde store muligheter til å øke ledelsen uten å lykkes.

Mats Møller Dæhli kom inn på slutten og fikk sin Premier League-debut for Cardiff, uten at det hjalp nevneverdig for gjestene offensivt.