TIL OL MED MARIACHI-UNIFORM: Hubertus von Hohenlohe blir lett å kjenne igjen i løypene i Sotsji. Foto: Hubertus von Hohenlohe.
TIL OL MED MARIACHI-UNIFORM: Hubertus von Hohenlohe blir lett å kjenne igjen i løypene i Sotsji. Foto: Hubertus von Hohenlohe.

Sjekk prinsens (54) spenstige OL-antrekk

Hubertus von Hohenlohe vinner kanskje ikke gull i skibakken, men han sikter på å vinne «beste antrekk».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han blir omtalt som «den mest interessante utøveren i OL». Det er kanskje ikke så rart.

Tysk prins
Hubertus von Hohenlohe (54) drar til Sotsji for å delta i sitt sjette vinter-OL. Alpinisten, som også er pop-artist og fotograf, er Mexicos eneste utøver, men det kommer nok ikke som noen overraskelse at han ikke er meksikansk. 

Von Hohenlohe er nemlig av tysk kongeslekt. Han er sønn av Prins Alfonso Hohenlohe og Prinsesse Ira von Fürstenberg. 54-åringen ble født i Mexico da hans far jobbet på en Volkswagen-fabrikk - det gjør at han kan konkurrere under Mexicos flagg i vinter-OL.

Etter å ha grunnlagt Det meksikanske skiforbundet, deltok han i sitt første vinter-OL i Sarajevo i 1984. I Sotsji blir han den nest eldste deltaker i vinter-OL gjennom tidene når han stiller til start i slalåm.

Som i Vancouver har von Hohenlohe tiltrukket seg interesse før lekene går i gang. Til NBC fleiper von Hohenlohe at vi kan kalle ham «The Mariachi Olympic Prince» - det med god grunn. 

Mariachi-dress i OL
Den amerikanske OL-kringkasteren fikk først tak i bildene av von Hohenlohes noe utradisjonelle skidress som er inspirert av musikkformen Mariachi. Kappa har designet dressen, som von Hohenlohe vil bruke for å hylle meksikansk kultur.

– Årets dress blir mer meksikansk og mer elegant, for å feire meksikansk kultur. Det er viktig for meg å hylle meksikansk kultur denne gangen. Før jeg nylig dro til Mexico for å lage en dokumentar, visste jeg ikke hvor vakkert, utrolig og rik historie og kultur de har og for et stolt folk de er. Det rørte meg å se hvor mye de lider og hvor mye de kjemper for det de har. Kraften til å ha en egen identitet er sterk og noe jeg har tro på, så jeg ville prøve på en kul og elegant måte. Jeg vil feire hvem de er, men selvsagt med min egen stil, sier von Hohenlohe til NBC

Også under lekene i Vancouver i 2010 stilte von Hohenlohe til start i en noe utradisjonel skidress. I det første rennet brukte han en «desperado»-inspirert bekledning, mens han hyllet miljøet og inspirerte folk til å resirkulere i det andre.

– Tingen med Vancouver var at jeg visste at jeg ikke hadde noen sjanse. Jeg visste at min eneste sjanse var å starte som en desperado, ta frem våpnene og dynamitten og drepe alle på start, slik at den eneste personen som kjørte var meg. Det var dette jeg tok sikte på, men på en artig tegneserieaktig måte. Det var historien bak «pistolero»-dressen min, sier von Hohenlohe.

Ville gi seg etter Vancouver-OL
I forkant av Vancouver-OL i 2010 laget TV 2 en reportasje om den tyske prinsen. Da var han klar på at det var hans siste vinter-OL.

– Hvis noen finner opp en pille som gjør meg yngre, er det kult. Ellers, som Michael Jackson sier: «This is it», sa han.

Men nå stiller han altså til start i Sotsji, uten ambisjoner om å vinne gull, men om å dra i land heder og ære for det beste antrekket.

– Det er en medalje jeg trenger, fleiper han.

Se TV 2s møte med den tyske prinsen før 2010-OL under: