Thoresen scoret i siste kamp før Sotsji-avreise

– Det var veldig deilig, det er veldig lenge siden sist, sier SKA-stjerna til TV 2. Nå skal han hjem til Hamar og pusse OL-formen.

Minsk (TV 2): Patrick Thoresen viser gryende OL-form. Mandag kveld kom SKA-proffen på scoringslisten i 3-2-seieren over Lars Haugens lag Dinamo Minsk, og han noterte seg også for en assist.

SCORET: Patrick Thoresen.
SCORET: Patrick Thoresen.

Sliteseier

Hamar-gutten ga serietoerne fra St. Petersburg 1-0 i starten av 2. periode.

- Det var veldig deilig, det er veldig lenge siden sist scoring, og spesielt nå som vi vinner matchen så smaker det ekstra godt, forteller Thoresen når TV 2 møter han i spillertunnelen i Minsk Arena etter kampslutt. 

Mens lagkameratene hans haster ut av garderoben for å fly tilbake til millionbyen ved kysten av Østersjøen, tar Thoresen seg god tid til pressen.

- Vi burde avgjøre kampen tidlig, vi har masse gode muligheter særlig på 1-0, men når vi gir bort 1-1-målet så tar de litt over. Det ble en slitekamp, sier han.

Haugen på tribunen

- De gjør akkurat det de må og viser forskjellen på et sluttspillag og et bunnlag, sier Lars Haugen som bryter inn når TV 2 intervjuer Thoresen utenfor SKA-garderoben.

De to hilser og Haugen gratulerer landslagskompisen med seieren, men keeperen er ikke fornøyd med at han ikke fikk spille oppgjøret.

Oslo-gutten drev egentrening i gymarealene i arenaen da laget gikk på sitt andre hjemmetap på tre dager.

- Det er surt, jeg hadde veldig lyst til å spille - særlig siden Patrick var her. Men de er nok bekymret for at jeg skal bli skadet igjen, selv om jeg har forsikret dem om at det ikke skal skje, forklarer han. 

- For tidlig for Lars

At klubben ikke vil risikere at han slår opp skaden er årsaken til tribuneslitingen, bekrefter hovedtrener Lubomir Pokovic overfor TV 2.

 - Lars jobber hardt, men han har kun hatt en uke med trening på is, så vi syns det er litt for tidlig.

 Han vil ikke si noe om Haugen står mot Jonas Holøs' Yaroslavl på onsdag.

- Det blir en felles avgjørelse mellom legen, keepertreneren og sportssjefen. Men jeg er sikker på at Lars er i fin form til OL, forsikrer Pokovic.

- Vi får bare håpe at Lars får tillit fra neste match igjen. Det er ikke optimalt for han å gå inn i OL uten kamptrening på to måneder, sier Thoresen.

- Blir sliten

Han har spilt seks kamper for SKA siden comebacket 15. januar, noe som har gitt fire seire og sju poeng (seks assists og målet mandag).

- Det er jeg selvsagt fornøyd med.

Men nøkkelspilleren til Roy Johansen i det som trolig blir en rekke med Mats Zuccarello og en av Olimb-brødrene (Mathis eller Ken-André), innrømmer at han har litt å gå på før OL-formen sitter.

- Jeg blir sliten i slutten av kampene, byttene blir kortere og kortere utover kampen, så jeg har litt å jobbe mot nå i de to ukene fram mot OL.

- Hjem og tråkke på sykkelen og noen harde økter på is i Hamar så løser det seg nok, sier Thoresen før han setter seg på spillerbussen til stjernegalleriet i SKA St. Petersburg.