RBK-Helland slått og sparket under treningskamp

– Skjønte han kom til å bli irritert, men jeg hadde ikke regnet med å bli sparket til.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg tapte mot rumenske Astra, men Per Joar Hansen depper ikke av den grunn.

Tvert imot mener Rosenborg-treneren at kveldens oppgjør på La Manga var et steg i riktig retning for trønderne.

– Vi møter serielederen i den rumenske ligaen som består av kvalitetsspillere fra hele verden. Jeg synes vi periodevis fører kampen og gjør det til en jevnspilt kamp gjennom egen dyktighet, sier Rosenborg-sjefen til TV 2 Sporten.

Rosenborg tapte 0-1 etter at et langskudd fra Takayuki Seto gikk i mål bak Daniel Örlund etter 59 minutter. Det ble sluttresultatet etter en relativt sjansefattig kamp på La Manga.

– Jeg synes vi spiller en god førsteomgang. Det første kvarteret av andreomgang er også godkjent, mens den siste halvtimen bærer preg av mye slurv og slitne bein, sier Perry.

– Hadde ikke regnet med han skulle miste hodet

Kampens mest dramatiske øyeblikk kom i sluttminuttene, da Astra-innbytter Denis Alibec mistet hodet i duell med RBK-innbytter Pål André Helland.

DRAMA: Denis Alibec mistet hodet i duell med Pål André Helland.
DRAMA: Denis Alibec mistet hodet i duell med Pål André Helland.

Dommeren dro opp det røde kortet umiddelbart da Alibec først slo Helland i ryggen, før han fulgte opp med å sparke RBK-spilleren.

Se hendelsen i videovinduet øverst i saken!

– Vi var i undertall på kontring imot og jeg bestemte meg for å ta en professional foul. Jeg stilte meg i løpsretningen hans og han sprang på skulderen min. Det er mulig han blir truffet i ansiktet, men jeg hadde ikke regnet med at han skulle miste hodet av den grunn, sier Helland til TV 2 Sporten.

 Jeg skjønte at han kom til å bli irritert siden jeg gjorde det jeg gjorde, men jeg hadde ikke regnet med å bli sparket til av den grunn. Men for all del, det ble jo egentlig en fordel for oss til slutt selv om vi ikke klarte å dra fordel av det, sier Helland. 

DEPPER IKKE: Rosenborg-trener Per Joar Hansen er positiv selv om det endre med tap.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
DEPPER IKKE: Rosenborg-trener Per Joar Hansen er positiv selv om det endre med tap. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

– Må jobbe med alt

Selv om det var både sjanse- og målfattig var spesielt førsteomgang den kvalitetsmessig beste av de tre oppgjørene med norske lag på La Manga.

– For vår del er det veldig bra å få denne typen motstand her på La Manga, sier Per Joar Hansen.

Rosenborg har spilt 2-2 mot Kristiansund og tapt 0-1 mot Astra i oppkjøringen hittil i år. Per Joar Hansen har en enkel plan på hvordan laget skal utvikle seg videre.

– Vi må jobbe med alt. Vi må bli bedre på alt. Det er derfor vi er her nede nå, sier Rosenborg-treneren.

Se kampsammendrag: