TIL OL: Thomas Morgenstern ble mandag tatt ut i Østerrikes OL-tropp. Her fra fallet i Kulm som satte sesongen i fare.   AFP PHOTO / APA/ EXPA/picturedesk.com / Auer Erich
TIL OL: Thomas Morgenstern ble mandag tatt ut i Østerrikes OL-tropp. Her fra fallet i Kulm som satte sesongen i fare. AFP PHOTO / APA/ EXPA/picturedesk.com / Auer Erich

Thomas Morgenstern er klar for OL etter skrekkfallet

TV 2s hoppekspert tror østerrikeren kan kjempe om medalje i Sotsji.

Thomas Morgenstern bekrefter på sin Twitter-konto at han er tatt ut i Østerrikes OL-tropp. 

– Nå er det offisielt. Jeg er en del av det østerrikske laget i Sotsji. Veldig glad! skriver Morgenstern.

Imponert hoppekspert
27-åringen returnerer dermed til konkurranse på rekordtid. 10. januar falt Morgenstern stygt i skiflygingsbakken i Kulm. Det ble spekulert i at sesongen var over for Morgenstern etter at han ble fraktet til sykehus med alvorlige hode- og lungeskader. 

– Det er grusomt å se et fall som dette. Men det er nok dessverre hans egen feil at det skjer. Han gjør en teknisk feil som gjør at den høyre skia slår borti den venstre. Når den begynner å falle ned, så får han luft ovenfra, og da er han sjanseløs, sa Hilde til TV 2 etter å ha sett fallet.

TV 2s hoppekspert Kjetil Strandbråten er imponert over at Morgenstern har klart å kjempe seg tilbake etter fallet.

– Det viser at når en gjør sånne feil og er så raskt tilbake, så er du godt trent, sier Strandbråten til TV 2.

Tror på Morgenstern-medalje
Han er likevel spent på å se hvor mye fallet påvirker årets andremann i Hoppuken.

– Det er viktig at han får startet med noen gode hopp i gode forhold. Han bør få hoppet litt før han drar til OL, fordi i Sotsji kan det fort bli ujevne forhold, sier Strandbråten.

Vi kan ikke forvente at Morgenstern skal kjempe helt i toppen, understreker Strandbråten. Men har har likevel tro på den østerrikske mirakelmannen.

HOPPUKE-JUBEL: Thomas Morgenstern (t.v.) tok andreplassen bak Thomas Diethart i Hoppuken denne sesongen. AFP PHOTO/SAMUEL KUBANI
HOPPUKE-JUBEL: Thomas Morgenstern (t.v.) tok andreplassen bak Thomas Diethart i Hoppuken denne sesongen. AFP PHOTO/SAMUEL KUBANI

– Jeg har tro på at han kan være med i kampen om medalje, i alle fall i den lille bakken. Det høres jo kanskje litt sprøtt ut, men husk på at han er friskmeldt av legene. Han har jo ikke tapt noe fysikk. Spørsmålet er jo om han er klar mentalt som han er på sitt beste. Er han det, så kan han kjempe om medalje, sier Strandbråten.

Ville bare til OL
Forrige uke holdt Morgenstern en pressekonferanse der han kunne fortelle at han var på bedringens vei.

– Selvsagt tenkte jeg tanken på at karrieren kunne være over, men jeg ønsker ikke å avslutte karrieren med et fall. Jeg håper å bli friskmeldt slik at jeg kan reise til OL. Det handler ikke om gull, sølv eller bronse. Det er så enkelt at det er noe spesielt å være med på, sa 27-åringen på en pressekonferanse torsdag.

Morgenstern har tidligere deltatt i to OL og rasket med seg tre gullmedaljer. Nå får han igjen muligheten til å jakte medaljer. 

Østerrikeren falt også tidligere denne sesongen. Under rennet i Titisee-Neustadt i desember brakk han en finger etter å ha blitt slått bevistløs.