White Hart Lane er Manchester Citys skrekk

Premier Leagues to formlag møtes på Tottenhams hjemmebane. Det bruker å ende med hjemmeseier.

Se Tottenham-Manchester City på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no kl. 20.45.

10 kamper. Én seier. 

Manchester City har vært med å dominere Premier League de siste sesongene, men å besøke Tottenham på White Hart Lane er ikke en favoritt for de himmelblå seriemestrene fra 2011/2012-sesongen.

Hjemmelaget står nemlig med sju seire på de siste ti møtene i London. To kamper har endt uavgjort. 

Godt omen

Den ene kampen Manchester City vant gikk derimot veldig deres vei. 5-1-seieren kom tidlig i gullsesongen. En seier på White Hart Lane kan dermed være et godt omen for Manuel Pellegrinis menn.

Manchester City-manageren mener sågar at Tottenham er ett av mange lag som kan vinne ligaen.

– Det er ikke bare tre lag i tittelracet. Jeg mener Tottenham fortsatt har sjanser, Everton og Liverpool har forsatt sjanser og Manchester United har fortsatt sjanser, sier Pellegrini.

Vil ha revansje

I det motsatte oppgjøret denne sesongen var det klasseforskjell på lagene. På Etihad skjøt City-angrepet hull i det ellers så solide Spurs-forsvaret og vant 6-0.

UTSPILT: Tottenham depper under 0-6-tapet på Etihad.
UTSPILT: Tottenham depper under 0-6-tapet på Etihad.

Den kampen så playmaker Christian Eriksen fra sofakroken. Han sier alle i Spurs-garderoben er klar for å rette opp inntrykket.

– Man kan merke at det nærmer seg. Alle vil være 110 prosent til den kampen, sier Eriksen til Tottenhams hjemmesider.

– Alle må være på tå hev når man spiller mot City. Man trenger ikke en gang å si det. Vi må være på vårt aller, aller beste, og det er det vi ønsker å få til i kampen.

– Kan bli skremt

Tottenham har vært i bra form siden Tim Sherwood tok over tøylene etter André Villas-Boas, og står med 16 poeng på de siste seks kampene. Kun Manchester City har mer med 18.

Likevel vil ikke Sherwood la spillerne se video av det forrige møtet mellom de to lagene.

– Det kan skremme dem, når man istedet vil motivere dem, sier Tottenham-sjefen som mener en seier mot City vil gjøre underverker for selvtilliten.

– De som havner over Manchester City vil vinne ligaen. Det vil gi oss stor, stor tro om vi kunne komme ut av dette med tre poeng.

FÅTT EN GOD START: Tim Sherwood under Tottenham-kamp.
FÅTT EN GOD START: Tim Sherwood under Tottenham-kamp.

Trenger Mesterliga-spill

Etter sommerens storhandel trenger London-laget også å få sportslige resultater. Klubbens mål har lenge vært å sikre seg en Mesterliga-plass. 

Det betyr også at klubbens stjerner forventer Mesterliga-spill etter hvert.

Tidligere i uken skapte keeper Hugo Lloris bølger da han ble spurt om hans Tottenham-fremtid dersom klubben ikke skulle lykkes i å kvalifisere.

– Uten Mesterliga-fotball? Jeg har ikke tenkt på det. Det må jeg vurdere ved sesongslutt, sa den franske landslagsmålvakten til Sky Sports.

Tidligere Tottenham-helt Teddy Sheringham mener at de neste kampene blir helt avgjørende for Tim Sherwood. Se intervju:

 

Roser Sherwood

Heller ikke Manuel Pellegrini legger for mye vekt på 6-0-seieren i forrige møte.

– Det er vanskelig for meg å analysere dem, for jeg kan ikke analysere dem med kampen de spilte mot oss. André Villas-Boas gjorde en god jobb men fikk ikke fortsette og nå gjør Tim Sherwood det bra, sier Manchester City-manageren.

– Det var ikke en vanlig kamp. Normalt sett kan du ikke score seks ganger mot et lag som Tottenham.