Showet på La Manga: – Må ise ned Forren nå

Skullerud frykter «cocky» midtstopper.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vegard Forrens dribleraid fikk medspillerne til å måpe på tribunen. Etter kampen fryktet Tor Ole Skullerud at han måtte ise ned midtstopperen.

– Jeg tror jeg må ned og ise ned Forren nå så han ikke blir for «cocky», sier Molde-trener Tor Ole Skullerud etter at laget hans slo AIK hele 4-1 på La Manga i dag.

Det var på overtid at Molde-stopperen fikk tak i ballen midt på motstanderens banehalvdel. Først dro Forren en tunnel på en AIK-stopper, før han på vakkert vis dro av en ny AIK-spiller. Så serverte han Tommy Høiland på blankt mål til 4-1.

SLIK BEGYNTE RAIDET: Først slo Forren en tunnel, og han ga seg ikke før ballen lå i mål. Se målet i videovinduet øverst.
SLIK BEGYNTE RAIDET: Først slo Forren en tunnel, og han ga seg ikke før ballen lå i mål. Se målet i videovinduet øverst.

På tribunen satt flere ubenyttede Molde-spillere, blant dem Even Hovland og Espen Bugge Pettersen, og jublet høylytt.

– Det gikk opp for meg at jeg hadde lyst å bli med fram. AIK hadde to mann mindre og da tenkte jeg at jeg hadde sjansen til å utnytte det. Jeg var litt heldig og begynte å bli seig på slutten der, men jeg tror stopperne deres også var seig på slutten, sier Vegard Forren som hadde mulighet til å banke til selv.

Det gjorde han ikke.

 Tommy (Høiland) hadde jo ropt på ballen i ti sekunder!, sier han.

 Jeg tenkte lenge på å skyte selv. Jeg tenkte egentlig mye rart hele vegen. Men det er ikke hver gang jeg er med fram, så jeg måtte gjøre det beste ut av det, sier Forren.

Dødballer avgjorde

4-1-seieren gjorde at Skullerud fikk en resultatmessig fin start på jobben som Molde-trener.

- Selv om ikke resultatet betyr allverden er det bedre å vinne 4-1 enn å tape 4-1. Det er et godt resultat, men ellers er det veldig ujevnt. Men vi har kun trent en gang på gress, og det er noe helt annet enn kunstgresset hjemme, sier Skullerud.

 Se alle målene her (saken fortsetter under videovinduet)

Han kunne se Molde ta ledelsen da Daniel Chima Chukwu stusset en dødball vakkert i krysset etter 22 minutter. Et nydelig frispark av Joona Toivio like før pause sørget for at det sto 2-0 da lagene byttet side.

Det var et godt resultat for Molde etter det som egentlig var en jevnspilt omgang.

To røde kort

Molde-effektiviteten fortsatte umiddelbart etter pause, da 18-åringen Erik Hestad satte inn 3-0. Men allerede etter 56 minutter reduserte AIK ved Niklas Backman etter en dødball.

Det var i all hovedsak det som skjedde foran målene - fram til Forren-showet på overtid.

I stedet var det bytter og to røde AIK-kort som preget andreomgang. Dommeren delte ut en rekke gule kort i en ellers finspilt kamp, og etter 68 minutter fikk Robin Quaison sitt andre gule kort. 12 minutter før slutt ble AIK redusert til ni mann da tidligere Fredrikstad-spiller Celso Borges led samme skjebne.

 Periodevis var dette veldig bra. Vi er en hel gjeng som er gira på å vise oss fram for det nye trenerteamet og da er det godt å få en så god start, sier Vegard Forren.