AKSELS OVERMANN: Hanns Reichelt (i midten) går glipp av Sotsji-OL etter å ha pådratt seg skiveprolaps i ryggen. Dermed har Aksel Lund Svindal og Bode Miller mistet en farlig konkurrent i OL. I Kitzbühel var det Reichelt som var best av de tre. REUTERS/Leonhard Foeger (AUSTRIA  - Tags: SPORT SKIING)
AKSELS OVERMANN: Hanns Reichelt (i midten) går glipp av Sotsji-OL etter å ha pådratt seg skiveprolaps i ryggen. Dermed har Aksel Lund Svindal og Bode Miller mistet en farlig konkurrent i OL. I Kitzbühel var det Reichelt som var best av de tre. REUTERS/Leonhard Foeger (AUSTRIA - Tags: SPORT SKIING)

Lund Svindals overmann går glipp av Sotsji-OL

– Min olympiske drøm er knust.

Lørdag måtte Aksel Lund Svindal se seg slått av østerrikske Hannes Reichelt i utforklassikeren i Kitzbühel. 

Reichelt slo nordmannen med 21 hunderdeler, og sørget for den første østerrikske Kitzbühel-seieren siden 2004.

– Knust

Men nå er det klart at Sotsji-OL ryker for Reichelt. En MR-undersøkelse viste at han har pådratt seg en skiveprolaps i ryggen. Mandag ble han operert, og nå er han ute resten av sesongen. 

– En operasjon var uunngåelig. Helsen kommer først og jeg ønsker å kunne fortsette med sport etter at karrieren min tar slutt. Dessverre er min olympiske drøm blitt knust, sier Reichelt til det østerrikske skiforbundet. 

– I sitt livs form

Sportsdirektør Hans Plum er lei seg for at Hannes Reichelt nå må stå over lekene i Sotsji.

– Hannes er i sitt livs form, og selvfølgelig er dette veldig bittert. Men helsen kommer først. Vi ønsker han alt det beste og håper at han snart kommer tilbake, sier Plum.

Reichelt har vært i fryktinngytende utforform, og var av gullkandidatene i OL. Før utforseieren i Kitzbühel sto han med andreplass i de to foregående utforløpene i Wengen og Bormio. 

I Bormio var det Aksel Lund Svindal som stakk av med seiren, mens Patrick Küng vant utforrennet i Wengen. Der måtte Lund Svindal nøye seg med tredjeplass.