TIL SOTSJI: Magnus Carlsen etter Idrettsgallaen 2014 i Oslo spektrum lørdag kveld. Sjakkspiller Magnus Carlsen vant prisen "Årets navn", "Utøvernes pris" og "Åpen klasse" .
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
TIL SOTSJI: Magnus Carlsen etter Idrettsgallaen 2014 i Oslo spektrum lørdag kveld. Sjakkspiller Magnus Carlsen vant prisen "Årets navn", "Utøvernes pris" og "Åpen klasse" . Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sjakk-kongen til OL

Magnus Carlsen skal følge de norske heltene ringside i Sotsji.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Aksel Lund Svindal er blant de norske gullfavorittene som skal i aksjon mens Magnus Carlsen er på Sotsji-visitt. (AP Photo/Giovanni Auletta)
Aksel Lund Svindal er blant de norske gullfavorittene som skal i aksjon mens Magnus Carlsen er på Sotsji-visitt. (AP Photo/Giovanni Auletta)

London/Bergen (TV 2): Onsdag starter årets første turnering for Magnus Carlsen. Zürich Chess Challenge samler seks av verdens ti beste spillere, og kan følges direkte på TV 2 Sportskanalen og tv2.no.  

Blant annet får 23-åringen gjensyn med Vishy Anand, mannen han knuste i kampen om VM-tittelen i november. Men etter prestisjeturneringen i Sveits blir det tid til å følge de norske OL-farerne på nært hold.

– Jeg kommer nok til Sotsji på slutten. Jeg er sportsidiot, så jeg vil følge meg på alt. Jeg vet ikke helt hva jeg skal se foreløpig, men det blir gøy, sier Magnus Carlsen til TV 2.

Sjakk-geniet er lidenskapelig opptatt av idrett, og synes det er vanskelig å plukke ut noen olympiske favoritter. Men tre øvelser har han ekstra lyst til å se.

– Snowboard er kult å se, synes jeg, og alpint. Og skiskyting. Alt, egentlig, smiler Carlsen.

Og da treffer trolig Carlsen blink med sitt Sotsji-besøk. Manager Espen Agdestein bekrefter til TV 2 at mesterhjernen planlegger å være i OL-byen fra 15.-20. februar.

Og 16. februar blir det «super-søndag» i Sotsji. Da står blant annet Super G for menn på programmet, sammen med fellesstart i skiskyting for gutta. I tillegg skal forhåpentligvis Helene Olafsen kjøre finale i snowboardcross, og Norge skal kjempe om gull i langrennsstafetten for herrer.