Deila: – Bedre i år enn tidligere år

Ronny Deila etter pangstart på La Manga-opphold for fjorårets seriemester.

Strømsgodset fikk det lekende lett i dagens kamp mot moldovske FC Costuleni på La Manga. Ronny Deilas menn hadde full kontroll og vant til slutt hele 4-0.

- Det er nok en kombinasjon av at vi er gode og at de er svake, men vi møtte nok ikke verdens beste lag, nei, sier Deila til TV 2 Sporten.

Selv om Deila mener Godset varierte mye i solskinnet på La Manga, mener han innsatsen hittil har vist at årets Godset-utgave har kommet seg lengre enn på tilsvarende tid tidligere år. Det til tross for at Godset ser ut til å miste hele fire av nøkkelspillerne fra gullaget i fjor.

Strømsgodset-trener Ronny Deila er optimist. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Strømsgodset-trener Ronny Deila er optimist. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

- Toppnivået vårt nå er høyt, og så er det noen hodemistinger underveis. Men sånn er det. Jeg har en følelse av at vi er et bedre lag nå i år enn vi har vært på samme tidspunkt tidligere år, sier Deila.

- Du tror dere blir bedre i år til tross for at dere har mistet så mange?

- Ja, det gjør vi alltid. Men så tenker jo du resultat hele tida. Jeg tenker på at vi skal bli bedre som enkeltindivider og som lag. Så får vi se hvordan vi er i forhold til andre etter hvert, sier han.

Wikheim-show

Ettersom Godset har mistet flere spillere i vinter, er det liten tvil om Deila er avhengig av at nye unggutter står fram kommende sesong.

I åpningskampen på Copa del Sol-turneringen i dag viste 20 år gamle Gustav Wikheim at han er en av dem som har lyst å ta det siste store steget.

Wikheim scoret to mål og var henholdsvis sist og nest sist på de to siste.

- Han var bra i dag, men i likhet med resten av laget er det litt varierende. Det går fra helt fantastisk til 2.-divisjonsnivå, sier Ronny Deila som mener Godset og Wikheim må prestere jevnere etter hvert.

Gustav Wikheim var helt ferdig etter 90 minutter i sola på La Manga.

- Det var en bra gjennomkjøring, selv om jeg falt litt på slutten. Men da var jeg helt ferdig. Kampene på La Manga er tøffe. Nå er det så illle at jeg nok må legge meg ned og få noen timer på øyet. Jeg er rimelig på felgen nå, sier Wikheim til TV 2 Sporten.

Han startet bare fem kamper for Godset i fjor, men Ronny Deila mener Wikheim hittil i vinter har tatt store steg.

Likevel vil ikke Wikheim snakke om at han kan få sitt store gjennombrudd i år.

- Jeg gidder ikke å snakke om gjennombrudd og de greiene der hvert år. Det har blitt litt mye de siste årene. Jeg får jobbe med de tingene jeg kan gjøre noe med og så får vi se hvordan det går, sier han.