UNITEDS NYE NUMMER ÅTTE: Juan Mata viste stolt frem sitt nye draktnummer.
UNITEDS NYE NUMMER ÅTTE: Juan Mata viste stolt frem sitt nye draktnummer.

Mata fikk draktnummer åtte i Manchester United

Spanjolen brukte også sin første pressekonferanse til å hylle Wayne Rooney.

Se Manchester United-Cardiff på TV 2 Premium 2 og TV 2 Sumo tirsdag kl. 20.45!

Juan Mata (25) holdt mandag sin første pressekonferanse som Manchester United-spiller. Sammen med manager David Moyes adresserte spanjolen pressen før tirsdagens kamp mot Cardiff i Premier League, men ikke uventet ble Matas overgang til den regjerende seriemesteren det store samtaleemnet.

Får nummer åtte
– Å komme her er fantastisk for meg. Det er fantastisk å få muligheten til å spille for en så stor klubb. De siste seks månedene i Chelsea var naturligvis vanskelige for meg, men nå ser jeg frem til å vinne så mange trofeer som mulig med Manchester United, sier Mata.

På pressekonferansen ble det også klart at Mata skal spille med draktnummer åtte. Han tar dermed over nummeret til Fiorentina-utlånte Anderson, selv om mange spekulerte i at han ville overta den legendariske sjuer-drakten.

– Nummer åtte er et flott nummer. Jeg vet at sju er et ikonisk nummer her. Jeg snakket med David og vi kom frem til at åtte var et godt nummer for meg, sier Mata.

Hyller Rooney
I kjøvannet av rekordovergangen verdt 370 millioner kroner, har ryktene om at Wayne Rooney kommer til å forlenge sin kontrakt med United blusset opp. Mata gjorde sitt til å snakke Rooney varm mandag.

– Jeg kan knapt vente til å spille med ham. For meg er han en av de beste spillerne i Englands historie. Han er fantastisk. Han er en spiss som kan assistere, score og komme til midtbanen og få fart på ballen. Jeg skal prøve å finne rommene mellom forsvarene, fordi dette var det jeg gjorde forrige sesong. Det er der jeg spiller best, prøve å holde meg i riktig posisjon for å assistere spissene, sier Mata.

Mange av de fremmøtte journalistene hadde nok håpet at Mata skulle fyre løs mot Chelsea-manager José Mourinho. Spanjolen brukte heller muligheten til å skryte over mannen som ikke fant plass til ham i Chelseas stjernegalleri.

– De siste seks månedene var vanskelige fordi jeg ikke spilte så mye som jeg ville, men jeg respekterer det. José er en veldig god manager. Stallen er utrolig, de har topp, topp spillere. De har en av de beste stallene i Premier League. Jeg respekterte lagkompisene mine. Jeg gjorde mitt beste på hver eneste trening og i hver eneste kamp med de minuttene jeg hadde. Da Manchester United kom på banen, var det en fantastisk mulighet for meg til å fortsette karrieren, sier Mata.

Moyes trodde ikke på Mata-kjøp
For det var kanskje ikke mange som hadde trodd at overgangen skulle gå i boks da ryktene nådde overflaten. David Moyes var en av skeptikerne.

FORNØYD MANAGER: David Moyes har sikret seg en juvel i Juan Mata. Tirsdag kan spanjolen få sin United-debut. REUTERS/Phil Noble
FORNØYD MANAGER: David Moyes har sikret seg en juvel i Juan Mata. Tirsdag kan spanjolen få sin United-debut. REUTERS/Phil Noble

– Jeg er begeistret. Jeg fikk nyss i det for en måned eller to siden at det var en mulighet for at vi kunne dra det i land, men jeg trodde aldri at vi skulle klare det. Da vi fikk nyss i at Juan kunne være tilgjengelig, gikk vi rett etter ham. Skryt til klubben og Ed Woodward (United-direktør) for å ha fått overgangen i boks, sier Moyes.

Det var tydelig å se at Mata var glad for å ha kommet til en «enorm klubb som Manchester United» der han satt sammen med Moyes.

– Det jeg liker mest i denne klubben er karakteren. Dersom en annen klubb hadde vært i denne posisjonen i ligaen, hadde det vært vanskelig å komme tilbake til toppen. Jeg tror denne klubben kan klare det, sier Mata. 

– Det er fantastisk for karrieren min. Det er et stort steg. Jeg tror alt blir bra med de spillerne vi har. Denne klubben kommer garantert til å være suksessfull, sier Mata.