Solskjær: – Old Trafford er fortsatt fryktinngytende

Mener Manchester Uniteds hjemmebane ikke er blitt noe mindre skummel for gjestende lag, til tross for sviktende resultater.

Se Manchester United-Cardiff tirsdag 20.45 på TV 2 Sport Premium 2 og tv2sumo.no

Manchester/Bergen (TV 2):

Tirsdag returnerer Ole Gunnar Solskjær til Old Trafford, banen som var hans hjemmebane i elleve sesonger som Manchester United-spiller, og ytterligere fire år som trener for reservelaget.

– Blir spesielt

Denne gangen er han manager for Cardiff, bunnlaget i Premier League.

– Jeg skal ikke lyve, det blir litt spesielt, sa Ole Gunnar Solskjær på spørsmål fra TV 2 på pressekonferansen tirsdag.

–  Jeg gleder meg selvfølgelig, både på vegne av meg selv og spillerne. Det er ikke alle som får oppleve å spille på Old Trafford.

Han tror Manchester United-fansen vil gi han oppmerksomhet før og etter kampen, men den tidligere stjernespissen tror ikke det blir gjort en voldsom stor greie av det.

– Det sier seg vel nesten selv. Jeg hadde nesten 15 år med fantastisk forhold til supporterne. De klapper, så er det 90 minutter med business og så klapper de igjen

Fortsatt skummelt

Manchester United har gått på flere hjemmetap denne sesongen enn de har hatt for vane.

Solskjær tror ikke at Old Trafford har mistet noe av den magien som har gjort den til «Drømmenes Teater» for Manchester United og en marerittarena for gjestende lag.

– Old Trafford er fremdeles fryktinngytende. Vi skal til verdens største klubb, men jeg har vært en del av mange hjemmetap der. Det er ikke bare nå det har skjedd. Manchester United slår alltid tilbake.

At Sunderland slo Manchester United ut av ligacupen vil ikke gjøre det enklere for Cardiff. Kanskje snarere tvert imot.

Til tross for to strake ligatap etter at han tok jobben i januar, tror Solskjær at Cardiff kan vinne på Old Trafford, og at de trenger poengene.

– Posisjonen er ikke den beste du kan be om i Premier League, men det er seks poeng opp til 10.plass. Jeg er ikke bekymret over prestasjonene, men hvis vi blir liggende nederst lenge blir det en mental test for alle.

Bekrefter flere kjøp

Til nå har Solskjær signert tre nordmenn i Jo Inge Berget, Mats Møller Dæhli og Magnus Wolff Eikrem, men nå er de første etablerte Premier League-spillerne på vei til Wales.

Søndag ble det meldt at Manchester Uniteds Fabio og Stoke-spiss Kenwyne Jones var på medisinsk test. Nå bekrefter manageren at de er så godt som klar.

– Fabio og Kenwyne er med på trening i dag. De gjør seg klare. Jeg traff dem akkurat nede. Det er mer eller mindre sluttført, sa Solskjær på pressekonferansen.

Overfor TV 2 bekrefter han at begge disse overgangene er permanente. Samtidig håper han å signere Wilfried Zaha på lån fra Manchester United før overgangsvinduet stenger.

– Zaha er ikke sluttført, så vi kan ikke bekrefte det. Men vi håper å avslutte det i løpet av 24 timer så han er klar til helgen.


Solskjær tror ikke på flere overganger enn disse tre før overgangsvinduet stenger, men utelukker ingenting.

De nåværende Cardiff-spillerne tar imot nye spillere med åpne armer.

– Hvis alle de går gjennom vil det åpenbart løfte oss. De har erfaring fra Premier League, sa keeper David Marshall under pressekonferansen.