– En playmaker siden seks-sjuårsalderen

Landslagskollega Lars Haugen er mektig imponert over Mats Zuccarello Aasen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Minsk (TV 2): Lars Haugen spilte med Mats Zuccarello fra de to ungguttene såvidt kunne snøre på seg skøytene i Manglerud-hallen i Oslo.

1987-generasjonen oppvokst i Manglerud/Star og Vålerenga på Oslos østkant har fostret fram et tosifret antall Get-ligaspillere, men landslagskeeperen sier Zucca stakk seg ut tidlig i karrieren.

– Det er tre stikkord som beskriver Zucca: 1. Et naturtalent av de sjeldne. 2. En playmaker siden jeg kan huske fra seks-sjuårsalderen. 3. En type man tar med seg i "krigen", sier Haugen.

TV 2 møter den skadeplagede, men nå friskmeldte, keeperen i Minsk etter å ha sett kameraten briljere for New York Rangers i oppgjøret mot naboene New York Islanders på Yankee Stadium. Haugen trekker særlig fram fighterviljen hos Zuccarello Aasen.

– Han gir alt for laget og gir seg aldri før sluttsignalet har gått.

De jevngamle nøkkelspillerne til Roy Johansen er to av hele 17 OL-uttatte som er oppvokst og/eller har spillerbakgrunn i Oslo.

Mandag møter Haugens Dinamo Minsk SKA St. Petersburg og Patrick Thoresen. Det blir uten Haugen, som til tross for at han føler seg kampklar er utelatt fra kamptroppen.

– Jeg har sagt at jeg er kampklar, men treneren bestemmer, sier Haugen.