ALL MAKT: Wayne Rooney er tilbudt kapteinsbindet og innsyn i alle overgangssaker dersom han blir i Manchester United.
ALL MAKT: Wayne Rooney er tilbudt kapteinsbindet og innsyn i alle overgangssaker dersom han blir i Manchester United.

Fotballryktene: All makt til Rooney

Og vill kamp om Arsenal-spiller.

Da er man kommet inn i overgangsvinduets siste uke. 

Ved midnatt fredag smeller det ubønnhørlig igjen.

Derfra og ut sesongen må klubbene klare seg med de spillerstallene de har til rådighet. Da er det ingen flere muligheter til å hente spillere fra andre klubber.

Noen klubber ønsker å forsterke laget sitt i medaljekampen, andre for å overleve. Mens Manchester United vil bruke enorme summer på å få en fjerdeplass.

For Manchester United-manager David Moyes skal ikke være ferdig med handlingen sin med signeringen av Juan Mata. Atletico Madrid ville også ha Mata, og ryktene sa at de ville gi Manchester United førsterett på Diego Costa og Filipe Luis dersom de lå unna Chelsea-spilleren. Men Moyes vil ha i pose og sekk. Ifølge Daily Mail går han nå for å hente Atletico Madrid-duoen i tillegg til Mata.

Men Daily Express skriver at Manchester United kan glemme Costa. Ifølge avisen skal Chelsea ha innfridd utkjøpsklausulen i spissens kontrakt, som er på 300 millioner kroner. Det spekuleres i om keeperen Thibaut Courtois inngår som en del av overgangssummen. Men Costa blir ikke Chelsea-spiller før til sommeren.

Moyes ble observert i Tyskland i forrige uke. Selvsagt var han der for å kikke på spillere. Nå hevder Metro at årsaken til at han så oppgjøret mellom Bayern München og Borussia Mönchengladbach var for å ta en siste kikk på Toni Kroos før han legger inn et bud på Bayern München-spilleren. Borussia Dortmunds Marco Reus er et annet alternativ.

Men da må han først høre med Wayne Rooney om hva han mener om overgangene. For ifølge Daily Mirror er spissen tilbudt nærmere tre millioner kroner i uken, kapteinsbindet og innsyn i alle overganger underveis, dersom han signerer en ny kontrakt med klubben.

Med Mohamed Salah på plass, så er Jose Mourinho fornøyd med Chelseas offensive krefter. Egypteren blir trolig Chelseas siste signering i januar. Men Mourinho er allerede i gang med å forberede neste sesong. Og mye tyder på at Kurt Zouma blir hans første kjøp til sommeren. Den unge midtstopperen er også ønsket av Manchester United. Ifølge Daily Mail skal Chelsea og Saint-Etienne være enig om en overgang for 19-åringen. Men Uniteds interesse kan få Chelsea til å hente Zouma allerede nå.

Bacary Sagna seiler opp som en av fotballeuropas mest ettertraktede spillere. Høyrebacken har fortsatt ikke satt navnetrekket sitt på kontraktsforslaget fra Arsenal. The Gunners tilbyr 30-åringen en toårskontrakt med en ukelønn på nærmere 600 000 kroner i uken før skatt. Men samtidig tilbyr Monaco ham det dobbelte - etter skatt - i tre år. Og en signonfee på nesten 100 millioner kroner. Og om ikke det er nok så topper Galatasaray det med 1,2 millioner i uken i fire år, og en bonusavtale på toppen av det hele, skriver Daily Star. Penger er ikke noe tema i Manchester City. Og nå vurderer de å kaste seg inn i kampen om Sagna. Han blir i så fall den femte spilleren som går fra Arsenal til Manchester City de siste sesongene.

Blir Julian Draxler Arsenal-spiller denne uken? Schalke 04s sportsdirektør Horst Heldt har hele tiden avvist det. Men før søndagens kamp mot Hamburger SV ville han ikke lenger utelukke at noe vil skje denne uken, skriver Metro. Arsenal-manager Arsene Wenger skal ha planer om å omskolere Draxler til spiss med tiden. På samme måte han gjorde det med Thierry Henry og Robin van Persie

19 år gamle Domenico Berardi ble kjent for alle da han scoret fire mål da Sassuolo slo AC Milan nylig. Og da er det jo bare rett og rimelig at Premier League-køene begynner å flokke seg rundt ham. Ifølge Daily Express skal Manchester City, Manchester United, Chelsea og Tottenham alle ha sendt hemmelige agenter for å kikke på angriperen. Men et lite skår i gleden er det at Juventus allerede eier 50 prosent av Berardi, og har opsjon på å kjøpe ut den andre halvparten.

En som kan være på vei motsatt vei - fra Premier League til Serie A - er Dani Osvaldo. Spissen virker ferdig i Southampton etter at han prøvde å skalle ned Jose Fonté på trening. The Telegraph skriver at Inter, Fiorentina og Juventus alle vil ha den temperamentsfulle landslagsspissen.

Men spissdesperate West Ham vil gjøre et desperat forsøk på å få Osvaldo til London ut sesongen. Ifølge Daily Mirror vil de låne den argentinskfødte italieneren ut sesongen. Manager Sam Allardyce vil ha ham som alternativ til Andy Carroll og nyankomne Marco Borriello

Tottenham-keeper Hugo Lloris mimrer om tiden da han spilte Champions League med Lyon. Den franske landslagskeeperen begynner å bli lei av å spille europacupfotball på torsdagskveldene, mot Tromsø og Sheriff Tiraspol. Nå vil han møte crème de la crème av europeisk fotball. Så dersom/når Tottenham havner utenfor topp fire denne sesongen, så vil han vurdere seriøst å forlate White Hart Lane, skriver Daily Express.

Yohan Cabaye er en annen franskmann som kan komme til å flytte på seg. Paris Saint-Germain fikk et bud på 135 millioner kroner avvist i helgen, men franskmennene gir seg ikke der. Ifølge Daily Mirror krever Newcastle 240 millioner kroner for å la midtbanespilleren gå. 

Everton mistet Bryan Oviedo for resten av sesongen i lørdagens FA-cupkamp mot Stevenage. Og med Leighton Baines med litt skrantende helse, så vurderer nå manager Roberto Martinez et fremstøt overfor Feyenoords Bruno Martins Indi, melder The Sun. Han kan også spille midtstopper.