RUSSLANDSPROFFER: Lars Haugen og Patrick Thoresen spiller begge i russisk hockey. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
RUSSLANDSPROFFER: Lars Haugen og Patrick Thoresen spiller begge i russisk hockey. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Haugen needs to be in the net

Lars Haugen vraket til «norske-møtet» i KHL mot Patrick Thoresen, men SKA-stjerna kommer med en klar oppfordring til Dinamo Minsk-treneren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Minsk (TV 2): Mandag møter bunnlaget Dinamo Minsk stjernegalleriet i SKA St. Petersburg med Patrick Thoresen i spissen, men det blir uten landslagskeeper Lars Haugen. Han fikk beskjed av treneren på søndag om at han ennå ikke anses som kampklar.

- Redd for ny skade
- Det er treneren som bestemmer da. Jeg hadde veldig lyst til å spille, men dessverre ikke mot SKA. De er nok litt bekymret for at jeg skal bli skadet igjen, men jeg har forsikret dem om at jeg ikke skal det, sier Haugen til TV 2.

TV 2 møter ishockeylandslagets viktigste spiller i OL-kampene mot Canada, Finland og Østerrike over en kopp kaffe med Patrick Thoresen i iskalde Minsk søndag ettermiddag.

18 minusgrader i den hviterussiske hovedstaden til tross, tonen er lett og ledig. De to KHL-proffene er etter hvert blitt gode kompiser etter flere år på landslaget og i den russiske ligaen.

Fem poeng på fem kamper
Thoresen har også hatt skadetrøbbel denne sesongen. Han har hatt både kne- og lyskeproblemer. Ikke nok med det, han slet også med et brudd etter å ha fått en puck i foten. Det satte ham på sidelinjen i ti uker. 

Nylig gjorde keeperen comeback for laget som ligger på annenplass i sin avdeling.

- Ståa med skaden er veldig bra. Formen er på oppgang så jeg håper den kan toppes når vi nærmer oss OL.

Siden comebacket 15. januar har Hamar-gutten spilt fem kamper og vist at formen er inntakt. Fem assists viser statistikkene i KHL.

- Er du overrasket over at du har kommet såpass godt i gang igjen etter skaden?

- Jeg har jo gode medspillere som setter puckene, så jeg må jo takke dem for at de scorer på pasningene mine. Men som sagt så er jeg ikke helt der jeg vil ennå - det skal jeg jobbe med, forklarer han.

- Hadde trua etter 1-7
Haugen er altså vraket til kampen mot Thoresen mandag, men er ikke bekymret for manglende kamptrening før OL.

- Jeg hadde ekstra troen etter 1-7-tapet på lørdag, men vi har kamp mot Jonas Holøs og Lokomotiv på onsdag. Jeg skal mase litt ekstra på treneren i dagene framover å få spille den kampen, forklarer Oslo-gutten.

De to landslagsstjernene er, sammen med sarpingen Holøs, de tre nordmennene i KHL. Klubbmiljøene i ligaen er naturlig nok er preget av at brorparten av spillerne har russisk som morsmål - og ikke behersker engelsk.

Mange utenlandsproffer i ligaen til tross - det er kjærkomment å få møte kompisene fra landslaget for en kaffe, litt sladder og det faktisk å få snakke morsmålet.

- Jeg er jo på femte året mitt nå og trives godt. Det gjelder å skli inn i russernes livsstil og væremåte - det gjelder i hele verden tror jeg. Det må til for at man skal bli respektert, svarer Thoresen.

- Men det går i russisk for det meste her, hvordan er det å møte de andre nordmennene når de er på besøk?

- Det er klart det er ålreit, nå kjenner jeg Patrick ganske godt også. Det er deilig å få lirt av seg frustrasjon og noen meldinger her og der, gliser Haugen.

- Så skal vi i SKA sørge for at Lars får spille på onsdag - ved å score masse mål. Også skal jeg slenge en melding til han treneren at «Haugen needs to be in the net, not in the stands», bryter Thoresen inn og ler.

- For vi må ha en Haugen i form til OL, alle som skal dit må være i toppform, følger poengkongen opp.