To Zuccarello-mål foran 50.000 i utendørsfest

Mats Zuccarello banens beste da New York Rangers kjørte over New Jersey Devils foran 50.000 tilskuere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

New Jersey Devils - New York Rangers 3-7

Mats Zuccarello (26) scoret to ganger og ble kåret til banens beste da New York Rangers banket New Jersey Devils 7-3 søndag kveld norsk tid.

Nordmannen fikk anerkjennelsen «first star» på ligaens offisielle nettsted NHL.com.

– Dette er en spesiell bygning, og for meg også som nordmann, var dette ekstra spesielt. Å få denne seieren er ganske utrolig, sier Zuccarello, ifølge New York Rangers' Twitter-konto.

– Det var gøy med så mye folk. Kaldt, men en veldig bra opplevelse, oppsummerer Zuccarello overfor TV 2 sent søndag kveld norsk tid.

– Sikkert spesielt

TV 2s hockeyekspert Bjørn Erevik tror kampen var en fantastisk opplevelse for «Zucca».

– Å spille på tradisjonsrike Yankee Stadium er kanskje ikke så stort for en nordmann som ikke har det samme forholdet til baseball, men med den opptakten som har vært til matchen og denne settingen, så var det sikkert veldig spesielt, sier TV 2s hockeyekspert Bjørn Erevik.

Zuccarello og Rangers fikk en tøff start og lå tidlig under 1-3, men så startet opphentingen i fire minusgrader på Yankee Stadium.

Først satte Marc Staal inn 2-3-målet i slutten av 1. periode. Så var det duket for Zucca-show.

Skøyte-treff

En Rangers-kontring endte med at nordmannen fikk pucken servert foran mål. Pucken så ut til å treffe skøyta til Zuccarello, men ikke mer enn at dommerne godkjente scoringen etter en ekstra titt på videobildene.

Se Zuccarellos scoringer i videovinduet øverst (med tillatelse fra Viasat).

Det stod 3-3 på baseball-stadionet i Bronx, hvor kampen søndag ble spilt foran 50.105 elleville tilskuere. Oppgjøret er det første av to på en uke på Yankee Stadium for Rangers, og er en del av såkalte Stadium Series i NHL.

Ny kontring

12.44 ut i andre periode tok Rangers for første gang ledelsen, og igjen var Zuccarello sist på pucken.

Oppskriften var den samme som på hans første scoring: Rask kontring, men denne gang fulgt av en kjapp dragning, og pucken lå i nettmaskene bak kommende Hall of Fame-keeper Martin Brodeur (41) i Devils-målet.

– Jeg tror Mats gledet seg veldig, og det var sikkert en opplevelse å være med å snu kampen med to scoringer. Det er sikkert en opplevelse han kommer til å huske for alltid. Nå hadde han gått noen matcher uten poeng også, så da smakte det nok ekstra godt, sier Bjørn Erevik om kampen, som var Zuccarellos første med poeng etter tre strake uten.

Svenske Carl Hagelin og Rick Nash scoret ytterligere to ganger for Rangers og ga laget en tremålsledelse før tredje periode.

Målvaktbytte

Da var det slutt for veteranen Martin Brodeur, som fikk tillit foran det historiske oppgjøret på tross av at Cory Schneider (27) har storspilt for klubben i hans åtte kamper fra start siden 28. desember.

Byttet hjalp ikke umiddelbart for Devils. Midtveis i siste periode fikk Derek Stepan straffeslag. Rangers' nummer 21 fintet bort Schneider og satte inn sitt lags sjette strake for dagen.

Flere mål ble det ikke i kampen: Rangers vant 7-3.

Med to nye scoringer er Mats Zuccarello oppe i 15 totalt denne sesongen.