HEKTET: Aksel Lund Svindal fortviler etter å ha hektet i superkombinasjonen i Kitzbühel søndag. AFP PHOTO / SAMUEL KUBANI
HEKTET: Aksel Lund Svindal fortviler etter å ha hektet i superkombinasjonen i Kitzbühel søndag. AFP PHOTO / SAMUEL KUBANI

Svindal kjørte ut: - Må bli bedre i alt frem mot OL

Aksel Lund Svindal lå på delt 3. plass før slalåmdelen, men hektet i en av de første portene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kitzbühel (TV 2 Sporten): Nordmannen hadde en glitrende avslutning da alpinistene kjørte super-G tidligere på dagen, men ble for ivrig da superkombinasjonen skulle avgjøres søndag kveld.

HEKTET: Aksel Lund Svindal hektet og fullførte ikke slalåmdelen under superkombinasjonen i Kitzbühel søndag. AFP PHOTO / SAMUEL KUBANI
HEKTET: Aksel Lund Svindal hektet og fullførte ikke slalåmdelen under superkombinasjonen i Kitzbühel søndag. AFP PHOTO / SAMUEL KUBANI

- Fikk full stopp
Bare noen porter ned i løypa hektet Svindal og var ute av løpet.

- Jeg hektet. Enkelt og greit. Så fikk jeg full stopp, sier en skuffet Aksel Lund Svindal til TV 2 Sporten etter å ha ikke lykkes med å fullføre kombinasjonen.

På grunn av værforholdene ble kombinasjonen i Kitzbühel kjørt med super-G og slalåm. I OL er det tilbake til det vanlige, med utfor først og deretter slalåm-delen.

- Blir annerledes i OL
- Det blir annerledes i OL. For da vil det skille mer i fartsdelen. Utfor målt mot super-G er ganske stor forskjell, poengterer Lund Svindal, før han slår fast:

- Men jeg kjører for dårlig slalåm akkurat nå. Jeg må heve meg i slalåm for å ha medaljesjanse i kombinasjon i Sotsji. Jeg må legge inn mer slalåmkjøring i treningene fremover og håpe det hjelper. For i dag er jeg er stykke bak de beste, sier han.

Verdens beste alpinist kan imidlertid se tilbake på en vellykket helg i Kitzbühel. Han ble nummer to i lørdagens utforklassiker og endte på delt tredjeplass i søndagens super-G, som utgjorde første del av kombinasjonen.

- Kan bli kjappere i alt
- Planen frem mot OL er at vi skal kjøre et par dager på ski på trening, så kommer OL ganske kjapt. Vi kjører jo verdenscup helt frem mot OL starter, så det er ikke mye luft i programmet fremover, sier Lund Svindal.

- Er du der du vil være så kort tid før OL?

- Jeg er veldig nære, men jeg kan alltid bli bedre i alt. Jeg må bli kjappere i både super-G, utfor og slalåm. Det er jo det som alltid er målet, svarer Lund Svindal.

Lund Svindals forhåndsfavoritt Alexis Pinturault fra Frankrike var i en klasse for seg og vant kombinasjonen, 44 hundredeler foran Ted Ligety fra USA.

Marcel Hirscher tok tredjeplassen etter at Bode Miller ble disket for en hekt. Østerrikeren hentet dermed igjen verdifulle poeng i kampen om å vinne verdenscupen sammenlagt. Lund Svindal leder nå med 897 poeng, mens Hirscher har 795 poeng. Det skiller altså 102 poeng mellom rivalene for øyeblikket.

Jansrud ble nummer ti
Kjetil Jansrud var i mål 2.63 bak Pinturault. Det holdt til 10. plass.

Aleksander Aamodt Kilde har slitt med et brudd i hånden og har ikke fått trent slalåm skikkelig de siste dagene.

Kilde lå på 53. plass etter super-G var kjørt. 

Også han hektet underveis i slalåmdelen, men kjørte ned løypa for gjennomkjøringens skyld.

Resultater, kombinasjonen, Kitzbühel:

1. Alexis Pinturault, Frankrike, 2:02.79
2. Ted Ligety, USA, +0.44
3. Marcel Hirscher, Østerrike, +1.47
4. Thomas Mermillod Blondin, Frankrike, +1.70
5. Mauro Caviezel, Sveits, +1.79

...10. Kjetil Jansrud, Norge, +2.63