Danmark avkledd og ydmyket i EM-finalen

– Kanskje den råeste prestasjonen noensinne, sa Harald Bredeli.

Danmark-Frankrike (16-23) 32-41

Regjerende europamester Danmark kom bakpå helt fra start mot et dominerende fransk lag i EM-finalen.

Etter et kvarters spill lå de under hele 11-4. Ledelsen økte flere ganger til ti mål, men til pause sto det 23-16 til franskmennene.

Ikke helt det dronning Margrethe på ærestribunen hadde sett for seg.

– Det Frankrike gjorde mot Danmark det første kvarteret har jeg ikke sett noe håndballag gjøre noen gang. De spilte dem trill rundt, konstaterte TV 2s ekspertkommentator Bent Svele da pausesignalet gikk.

Se sammendrag av kampen øverst i artikkelen. Nederst ser du Frankrikes frekke flyver fra slutten av førsteomgangen.

Stjernen Mikkel Hansen var Danmarks lys i mørket, men han hadde lite å stille opp med mot den kollektive kraften fra Nikola Karabatic, Luc Abalon, Thierry Omeyer og de andre franskmennene.

AVKLEDD: DAnmarks Bo Spellerberg og resten av laget ble fullstendig utspilt av Frankrike i EM-finalen. Til venstre Nikola Karabatic, mens broren Luka Karabatic er til høyre. (AP Photo/Polfoto/Jens Dresling)
AVKLEDD: DAnmarks Bo Spellerberg og resten av laget ble fullstendig utspilt av Frankrike i EM-finalen. Til venstre Nikola Karabatic, mens broren Luka Karabatic er til høyre. (AP Photo/Polfoto/Jens Dresling)

Kvarteret ut i ande omgang hadde danskene bare klart å kutte ned forspranget til seks mål. Ikke en gang den mesterlige taktikeren Ulrik Wilbek på Danmarks trenerbenk klarte å finne ut av spillet til de blå.

– Et briljant angrepsspill. Og så følger de opp med bunnsolid målvaktsspill og forsvar. Det er blendende vakkert, sa kommentator Harald Bredeli, som ga seg ende over i hyllest av det franske spillet.

Danskene ga etter hvert opp. Frankrike hadde stålkontroll på kampen og vant med utklassingssifrene 41-31.

– Kanskje den råeste prestasjonen på herresiden noensinne, slo Bredeli fast. 

– Vi møtte et fantastisk fransk lag, som ikke gjorde noen feil. Vi klarte ikke å henge med i forsvar. Vi var ikke modige nok med skuddene våre, analyserte Ulrik Wilbæk til dansk TV 2 etter kampslutt.

Frankrike er igjen europamestere, slik de ble både i 2010 og 2006.