Oscars frisparkperle sendte Chelsea videre i FA-cupen

En frisparkperle fra Oscar er det eneste som skiller lagene til tross for voldsom Chelsea-dominans.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea - Stoke City 1-0

José Mourinho fikk bursdagsgaven han ønsket seg. Den var det Oscar som ga til han da han på vakkert vis sendte Chelsea videre til 5. runde i FA-cupen.

Seiersmålet kom i det 27. minuttet. Da fikk Chelsea frispark i god posisjon. Oscar skjøt ballen på tvers av målet og inn i vinkelen. 

Se alle høydepunktene i videovinduet øverst.

Les også: Gigantene møter hverandre i den 5. runden av FA-cupen

– God stemning i klubben
Frank Lampard, som nå krøp opp på en andreplass på listen over spillere med flest FA-cupkamper for Chelsea, var veldig fornøyd med kampen.

– Hazard fortsatte å gjøre det bra slik han har gjort den siste tiden, men som lag syntes jeg vi var veldig bra. Så lenge stillingen var 1-0 måtte vi være på vakt, sier han, og tror Mourinho virkelig har fått fart på Chelsea-prosjektet sitt.

– Det er god stemning rundt klubben. Manageren har kommet tilbake, og det har tatt litt tid før han fikk frem ideene sine, men nå begynner den riktige mentaliteten å komme, legger han til.

Ikke frispark
Mark Hughes, som vant FA-cupen med Chelsea i 1997, var skuffet over frisparket dommeren ga som skulle lede til vinnermålet.

– Vi er litt skuffet over det. Det var ikke noe kontakt. Han skrek veldig og det hørte dommeren, så da bestemte han seg for å gi frispark, sier han.

Vakkert mål
Men allerede før to minutter var spilt kom Chelseas første sjanse. Den var det Samuel Eto'o som hadde da han vendte opp på 14 meter og skjøt like utenfor mål.

Så, i det 27. minuttet kom scoringen målet som skulle avgjøre det hele. Både David Luiz, Frank Lampard og Oscar stod klar, og det ble sistnevnte som vant diskusjonen. Det var ikke dumt, for brasilianeren fant vinkelen og ga Chelsea 1-0.

JUBLER: Oscar feirer etter å ha scoret ett av Chelseas vakreste mål denne sesongen. AFP PHOTO/GLYN KIRK
JUBLER: Oscar feirer etter å ha scoret ett av Chelseas vakreste mål denne sesongen. AFP PHOTO/GLYN KIRK

Les også: – Det skulle vært tjue gule og seks røde kort

Traff aluminiumen to ganger
Rett før pause hadde begge lag gode sjanser til å score. Først skjøt Stephen Ireland i nettveggen fra skrått hold. Deretter kunne Oscar blitt tomålsscorer da han forserte med ballen og satte den i stolpen.

Andre omgangen var bare noen øyeblikk gammel da målet dirret rundt Asmir Begovic igjen. Denne gangen var det André Schürrle som forsøkte seg. Tyskeren traff tverrliggeren fra skrått hold.

Les også: Dette er FA-cuprekordene du ikke visste om

Holdt inn
Derfra til den neste sjansen. Den kom drøye 20 minutter senere da Eden Hazard satte fart og sendte ballen inn foran mål. Ramires klarte ikke å krangle den inn. Det klarte heller ikke Eto'o, som skjøt like utenfor.

Ni minutter før slutt fikk Chelsea nok en gang frispark i god posisjon. Med Oscar byttet ut var det David Luiz' tur å prøve seg, men Begovic hadde ikke tenkt å la seg overliste av enda en brasilianer og fikk slått til hjørnespark.

TAKKNEMLIG: En Chelsea-supporter takker Juan Mata for jobben han har lagt ned i sin tid i Chelsea. AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS
TAKKNEMLIG: En Chelsea-supporter takker Juan Mata for jobben han har lagt ned i sin tid i Chelsea. AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS

Stoke klarte aldri å straffe hjemmelagets sjansesløsing, og er dermed ute av FA-cupen.

Salah signerte
Det var gode nyheter for Chelsea-fansen før kampstart. Ifølge Sky Sports skal José Mourinho ha bekreftet at Mohamed Salah er klar for klubben i et intervju med ITV før kampen.

Les også: Salah bekreftet klar for Chelsea

Rett etter kampen bekreftet klubben det på sine hjemmesider

Startoppstillinger
Chelsea (4-2-3-1): Schwarzer; Ivanovic, Cahill, David Luiz, Cole; Matic, Lampard; Schürrle (Ramires 70), Oscar (Willian 81), Hazard; Eto'o (Ba 85).
Stoke (4-5-1): Begovic; Cameron, Shawcross, Wilson, Pieters (Muniesa 85); Walters, Nzonzi, Ireland, Palacios (Assaidi 72), Arnautovic (Adam 85); Crouch.