FINPUSSER OL-FORMEN: Shaun White under trening på sitt private hopp i Copper Mountain i Colorado. (AP Photo/Summit Daily News, Sebastian Foltz)
FINPUSSER OL-FORMEN: Shaun White under trening på sitt private hopp i Copper Mountain i Colorado. (AP Photo/Summit Daily News, Sebastian Foltz)

Her finpusser Shaun White OL-formen i privat løype

Gjentar suksessoppskriften fra før Vancouver-OL.

Snowboardstjernen Shaun White (27) sto over helgens X Games for å trene til halfpipe- og slopestylekonkurransene i OL.

Amerikaneren har to gull på rad i halfpipe og vil bli førstemann som tar gull i slopestyle. Derfor overlater han ingenting til tilfeldighetene.

For fire år siden forberedte han seg til Vancouver-OL i sin helt egen private halfpipe, som sponsoren Red Bull bygget.

Trener på privat hopp

Nå avisen summitdaily.com oppdaget at White trener på Copper Mountain. Han har leid en del av løypen og fått bygget et slopestylehopp på mellom sju og ti meter i høyde.

Hoppet er utstyrt med en gigantisk airbag for trygg landing etter at White har forsøkt sine ulike triks. White tok hoppet i bruk for første gang fredag og trente da på rotasjoner.

Slopestylefinalen i X Games lørdag viste at White sannsynligvis er nødt til å vise frem to triks med trippelskru i for å ta gull. Vinner Max Parrot fra Canada ble der førstemann som hadde to slike triks i en slopestylekonkurranse.

Sammen med landsmann Mark McMorris, som ble nummer to og brakk et ribbein, erhan sannsynligvis de to største konkurrentene til White i slopestyle i OL. Men nordmennene Ståle Sandbech (bronse i X Games) og Torstein Horgmo kan også melde seg på.

Hard konkurranse i halfpipe

I halfpipe kan White vente seg beinhard konkurranse fra blant andre det japanske vidunderbarnet Ayumu Hirano (15) og sveitseren Iouri «I-Pod» Podlatchikov. Sistnevnte ble i fjor førstemann til å lande en double-cork 1440, døpt «Yolo flip», i en konkurranse.

Da White så dette, avbrøt han treningen på andre triks for å kunne mestre 1440-en. At han nå har det inne, viste han i en amerikansk uttakskonkurranse for to uker siden.

Iouri Podlatchikov, som egentlig er fra Russland, ble nummer fire i Vancouver. Før dette OL-et er han blitt spurt av Russland om han ikke kunne tenke seg å skifte nasjonalitet igjen. Det kunne han ikke.

– Å være i den posisjonen at jeg viste Shaun White hva som er det neste store? Jeg kan ikke finne ord for hva det betyr for med. Det er en stor form for respekt han viser, sier Podlatchikov til AP.