SUSTE NED TIL TREDJEPLASS: Aksel Lund Svindal tok helgens andre pallplass da han ble nummer tre i super-G-rennet i Kitzbühel søndag.        REUTERS/Wolfgang Rattay (AUSTRIA  - Tags: SPORT SKIING)
SUSTE NED TIL TREDJEPLASS: Aksel Lund Svindal tok helgens andre pallplass da han ble nummer tre i super-G-rennet i Kitzbühel søndag. REUTERS/Wolfgang Rattay (AUSTRIA - Tags: SPORT SKIING)

Lund Svindal: - Trodde det skulle holde til seier

Ny pallplass for Norges alpiness. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kitzbühel (TV 2 Sporten): Grunnet mye snø og vanskelige forhold ble super-G-løypen i Kitzbühel forkortet. 

Fra startnummer 17 kjørte Aksel Lund Svindal ned til delt førsteplass med østerrikeren Max Franz. 

I gårsdagens utforrenn snek nordmannen seg foran Bode Miller. Søndag var det amerikaneren sin tur til å ha tidelene på sin side.

Fra startnummeret etter Miller kastet sveitseren Didier Defago seg utfor Hahnenkammløypen. Noe overraskende kjørte han ned til ledertid og seier. Med det dyttet han også Lund Svindal ned på tredjeplass. 

- En bedre følelse i dag
Etter sin andre pallplassering på to dager gjør Aksel Lund Svindal det klart at han er fornøyd med prestasjonene i Kitzbühel.

- Ja, det er bra å være på pallen igjen. Jeg føler at jeg kjørte en bedre runde i dag enn under utforrennet lørdag da jeg kom i mål og ledet. Men det er små marginer. Jeg hadde faktisk trodd at det skulle holde til seier, og en bedre plassering enn den tredjeplassen jeg fikk til slutt, forteller Lund Svindal til TV 2 Sporten etter super-G-rennet.

Han er ikke overrasket over at det var mange kjente, rutinerte navn på toppen av resultatlisten.

- Kanskje de unge får for mye respekt på grunn av at dette er Kitzbühel. I tillegg var det surt, masse snø og vanskelige forhold, konstaterer Lund Svindal.

Øket ledelsen i sammendraget
Etter tredjeplassen i super-G og andreplassen i lørdagens utforrenn har Aksel Lund Svindal økt ledelsen i verdenscupen sammenlagt. Nordmannen har nå 837 poeng sammenlagt, mens rivalen Marcel Hirscher har 735 foran søndagens kombinertslalåm som avslutter Kitzbühel-helgen.

- Jeg er fornøyd med poengfangsten sammenlagt, og er der jeg vil være. Jeg er med og kjemper om seieren i hvert renn. Noen ganger vinner du, mens noen ganger blir du nummer tre eller fire. Men det betyr at du fremdeles er med i kampen om sammenlagtseieren i verdenscupen, sier han.

Lund Svindal har ikke særlig tro på at det blir en god plassering i slalåmrennet senere søndag.

- Det er sykt små marginer i denne korte super-G-løypen, og bare et halvsekund ned til noen av verdens beste slalåmkjørere. Det skal godt gjøres å få en god plassering der, mener han.

Rykker i fra rivalen
Resultatene fra super-G-rennet danner utgangspunkt for slalåmrennet som skal kjøres i Kitzbühel senere i kveld. Grunnet den korte løypene ble ikke avstanden mellom løpere like stor som den pleier. 

Solide slalåmkjørere som Alexis Pinturault og Marcel Hirscher har dermed gode utgangspunkt før andre del av superkombinasjonen. 

Pallplassene Lund Svindal har sikret seg i Østerrike denne helgen gjør at han nå har et solid grep om verdenscupen sammenlagt. Søndagens tredjeplass gjør at alpinesset rykker ytterligere ifra Hirscher og det skiller nå over 160 poeng mellom de to sammenlagt.

Jansrud: - Sliter med å stole på meg selv
Kjetil Jansrud ble nummer 11, og Aleksander Aamodt Kilde endte på 50. plass i søndagens forkortede super-G-renn.

- Det er små marginer og forholdene ble litt spesielle. Det ble mindre vind og bedre sikt. Jeg hadde gode muligheter, men ødela for meg selv for mye på slutten, sier Jansrud til TV 2 Sporten, og legger til:

- Det var ekstremt jevnt og jeg kunne tatt inn litt mer tid om jeg ikke hadde blitt preget av hastigheten på slutten. Men det har vært en kjip tendens hele sesongen. Jeg sliter litt med å stole på at tingene skal gå som de skal. Sjansene mine i kombinasjonen er ikke tilstede. Avstanden til de beste er for stor, sukker han.

Resultater, super-G, Kitzbühel:

1. Didier Defago, Sveits, 1:10.38
2. Bode Miller, USA, +0.05
3. Max Franz, Østerrike, +0.15
3. Aksel Lund Svindal, Norge, +0.15
5. Johan Clarey, Frankrike, +0.19
6. Otmar Striedinger, Østerrike +0.30
6. Travis Ganong. USA, +0.30
8. Carlo Janka, Sveits, +0.35
9. Adrien Theaux, Frankrike, +0.36
10. Markus Dürager, Østerrike, +0.41
11. Kjetil Jansrud, Norge, +0.42