Ålborg, Danmark 20140113.
Trener Robert Hedin under håndballandslagets pressetreff i Ålborg mandag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Ålborg, Danmark 20140113. Trener Robert Hedin under håndballandslagets pressetreff i Ålborg mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Østerrike siste hinder før Qatar-VM

Robert Hedin og co møter Østerrike i VM-kvalifisering.

Qatar har fått mye oppmerksomhet rundt fotball-VM som landet skal arrangere i 2022, men før den tid skal Qatar være vertskap for håndball-VM for herrer i 2015. 

Søndag ettermiddag ble det klart at Norge må slå Østerrike over to kamper for å kvalifisere seg til mesterskapet i Midtøsten. En oppgave som bør være overkommelig. Østerrike har nemlig kun deltatt i to verdensmesterskap siden 1961.

Landslagstrener Robert Hedin innrømmer at Norge neppe kunne fått en lettere motstander. 

– Dette er den beste motstanderen vi kunne få. Det gir oss realistiske muligheter til at vi kan ta oss til Qatar, sier han på telefon til TV 2 Sporten. 

– Det blir absolutt ingen lett match. Østerrike har mange spillere i den tyske Bundesligaen, minner han om. 

Da forrige verdensmesterskap gikk av stabelen i Spania i 2013, var det første mesterskapet uten norsk deltakelse siden 2003. Lysten og motivasjonen for igjen å spille VM er selvsagt til stede i den norske troppen.  

– Vi har veldig lyst til å komme oss til Qatar og vil mobilisere det vi kan for å ta oss videre, sier Hedin til TV 2.

På Twitter kom reaksjonene på trekningen kjapt. TV 2s håndballekspert Frode Scheie skriver: "Fantastisk trekning for Norge som møter Østerrike i VM PlayOff i juni. Kunne knapt vært bedre"

Også landslagskeeper Ole Erevik ordlegger seg også i positive lag: "Østerrike-Norge i VM-kval. Vel en trekning vi skal være meget fornøyde med og umulig kan klage på. Vil til Qatar!". 

Norge starter med bortekamp enten 7. eller 8. juni, mens returkampen går en uke etter.