Simen Østensen vant Marcialonga

Fullstendig norsk dominans i det prestisjetunge langløpet i Italia.  

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Simen Østensen vant søndag formiddag Ski Classics-rennet Marcialonga. John Kristian Dahl ble nummer to, mens Jørgen Aukland ble nummer tre. 

Nordmennene tapetserte ikke bare pallen, også nummer fire, fem og seks i Italia har norsk pass. 

29-åringen lå i front lenge og rykket snaut seks kilometer før mål. 

Ingen klarte å holde følge med Østensen. Inn på oppløpet i Calvalese kom han i ensom majestet og kunne strekke armene i været etter sin første langløpsseier. 

– Det var ikke helt planlagt, men vi var enige om å gå hardt fra Molina. Jeg følte meg sterk og klemte til i siste bakken før vi kom ned dit.

– Det var bare å gå all in, men jeg var litt skeptisk før siste bakken. Jeg fryktet at Bakeries-guttene skulle ha mye å kjøre med. Dette er sinnssykt deilig, rett og slett, sier han til TV 2 etter løpet.

Føler ikke han har noe å bevise
Østensen, som ikke skal til OL, ble dermed den niende norske mannlige triumfatoren i Marcialonga. Han føler ikke han med søndagens seier beviste noe for seg selv eller landslagsledelsen. 

– Nei, det følte jeg jeg gjorde i NM. Dette er et helt annet løp. Det er så mange som saster og man ser hvordan utviklingen har vært. Enormt deilig å stå øverst på pallen i et av de største langløpene, sier han. 

TV 2s langrennsekspert Fredrik Aukland lot seg imponere av Østensens løp. 

– Er det en mann jeg unner dette, er det Simen Østensen. Han gjorde det på en utrolig bra måte. Stakk av og måtte gå og kjempe alene. Det er imponerende og en solid prestasjon av Østensen, mener han. 

Hjelmeset: – Moro når det holder
Også Odd-Bjørn Hjelmeset lot seg begeistre av Østensens rykk og seier. 

– Det er veldig få som tør å rykke, kun Jørgen og Anders Aukland som har prøvd tidligere. Nå ser vi at i forrige langløp stakk en og Simen i dag.

– Da er det moro når det holder. Det var nede i sju sekunder på det minste og det så ut som det kanskje ikke gikk inn. Når han da greier det, er det fantastisk moro å se på, sier Hjelmeset. 

Resultater:
1) Simen Østensen 3.10.16,1
2) John Kristian Dahl +12,7
3) Jørgen Aukland +13,0
4) Johan Kjølstad 13,2
5) Anders Aukland +46,6
6) Tore Bjørnseth Berdal +49,2