KLAR: Den spanske landslagsspilleren Juan Mata (25) skrev lørdag kveld under for Manchester United. AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU
KLAR: Den spanske landslagsspilleren Juan Mata (25) skrev lørdag kveld under for Manchester United. AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU

Mata signerte for Manchester United

– Jeg er henrykt over å komme til United, sier 377-millionersmannen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United bekreftet lørdag kveld overgangen på sine hjemmesider.

Der er Mata avbildet sammen med manager David Moyes etter å ha skrevet under på kontrakten.

– United er perfekt

Overgangen er verdt 37,1 millioner pund – omlag 377 millioner kroner etter dagens kurs.

– Jeg er henrykt over å komme til United. Jeg har hatt noen svært fine år i Chelsea, men tiden er kommet for nye utfordringer. United er det perfekte stedet for meg, og jeg er glad for å få sjansen til å utgjøre en del av den neste fasen i klubbens historie, sier Mata til manutd.com.

Mata kom til Chelsea fra Valencia i 2011 og ble en umiddelbar suksess på Stamford Bridge, men har fått lite spilletid under klubbens nye manager José Mourinho.

– Chelsea er en toppklubb og jeg er mange venner der, men du kan ikke si nei når sjansen byr seg til å bli Manchester United-spiller. Jeg ser frem til å hjelpe manageren og laget til suksess i mange år fremover, sier Mata.

Mata-skryt fra Moyes

For manager David Moyes blir Mata hans andre store signering etter at han hentet Marouane Fellaini i fjor sommer. Og skotten er naturligvis en glad mann etter å ha kapret den spanske landslagsspilleren.

– Juan er en av de beste playmakerne i fotballen i dag, og det er virkelig tilfredsstillende å ha sikret signaturen hans. Han har vært sterkt medvirkende til Chelseas suksess nylig, med 28 målgivende og 32 scoringer i sine to siste Premier League-sesonger, sier Moyes.