Silje Norendal tok X Games-gull i slopestyle

20-åringen seiler opp som gullkandidat i OL.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bergen/Aspen (TV 2): Silje Norendal slo til med et solid run allerede i første forsøk i slopestylefinalen i Aspen. Stedet som har hatt en forbannelse over Kongsberg-jenta, som ikke har klart å lande triksene sine de to forrige årene hun har deltatt.  

Gull: Silje Norendal tok gull i slopestyle i X Games
Gull: Silje Norendal tok gull i slopestyle i X Games

Men det var i tredjerunnet at det klaffet ordentlig for 20-åringen. Poengsummen ble fantastiske 96 poeng.

Var en drøm

– Det var vanskelig på hoppene med mye skygge i landingene. Jeg er glad jeg klarte å sette triksene, sa Norendal, som har hele familien på plass som tilskuere, til arrangøren.

Best i verden: Her er beviset på at Silje Norendal tok gull slopestyle i X Games. Foto: Siw-Gøril Nystad.
Best i verden: Her er beviset på at Silje Norendal tok gull slopestyle i X Games. Foto: Siw-Gøril Nystad.

Presset var da på den amerikanske storfavoritten Jamie Anderson, som ikke klarte å forbedre sin sum på 95.66 fra første forsøk.

– Jeg ville virkelig dette. Og jeg klarte det, sa Norendal i seiersintervjuet.

Dermed ble det Norendals første gull i X Games i Aspen. Hun vant også X Games i franske Tignes i fjor - også da foran Anderson.

– Det har ikke gått opp for meg ennå. Det er helt sinnssykt, sa hun til TV 2 like etter at gullet var et faktum.

Her ser du full resultatliste og kan se alle forsøkene (ekstern side).

– Dette er noe jeg har drømt om og jobbet for siden jeg var åtte år gammel. Dette er det største eventet, og alltid den konkurransen som får mest oppmerksomhet. Så det er utrolig at jeg har fått det til, sa 20-åringen etter hun hadde fått gullmedaljen rundt halsen på scenen. 

Hoppende glad mamma

I målområdet stod Norendals mamma, og visste ikke helt hvor hun skulle gjøre av seg da gullet var et faktum. 

- Er det mulig?! Jeg er helt ferdig. Jeg var jo så fornøyd med det første forsøket hennes, og tenkte at bronse er helt fantastisk - også blir det gull, jublet Marit Norendal, som også skal følge datteren i OL i Sotsji. 

Også trener Sondre Hylland var mektig imponert over 20-åringens prestasjon, og måtte felle en liten tåre da TV 2 snakket med han. 

- Jeg er veldig rørt, og stolt på Siljes vegne. Vi hadde en veldig god trening i dag, der vi fikk ting til å stemme og hadde en god prat for å roe nervene. Så kanskje det hjalp. Det er faktisk helt sinnsykt at hun klarte dette, sa Hylland. 

Ble nektet adgang

Men noen særbehandling var det likevel ikke for den ferske vinneren. 

- Vi må jo ha akkreditering for å komme inn i kjører-teltet der vi spiser og slapper av, men den hadde jeg glemt. Jeg viste frem medaljen min som et bevis for at jeg var en utøver, men han slapp meg ikke inn, lo Norendal. 

Da TV 2 Møtte henne igjen etter en ekstrem intervjurunde, innrømmet 20-åringen at de siste timene hadde vært intense. 

- Det er ganske crazy her med egne "bodyguards" som følger seg til premieseremoni, og pressekonferanse. Pluss at det er mye større medieoppmerksomhet, så de siste timene har gått litt i ett. Jeg husker ikke alt. 

Feiring blir det likevel ikke mye av, for sammen med resten av snowboardlandslaget setter hun seg på flyet hjem til Norge i morgen. Der blir det pre-camp til OL i Trysil i noen dager, før avreise lørdag. 

- Vi får feire litt på flyplassen i Denver, smilte 20-åringen. 

Gullkandidat

Norendal seiler nå opp som en klar kandidat til å bli den aller første gullmedaljevinneren i slopestyle i OL. I Sotsji er det første gang denne disiplinen er på programmet.

- Det er veldig deilig å få med meg dette resultatet inn mot OL. Jeg håper og tror at jeg jeg kan ta med meg ekstra selvtilitt, så får vi bare se hvordan det blir. Jeg må bare prøve å tenke at det er en vanlig konkurranse, ikke så mye på navnet på konkurransen, understreket Kongsberg-jenta. 

Canadieren Spencer O'Brian tok tredjeplassen i Aspen med 94 poeng.

Kjersti Buaas kjørte et bra andre forsøk, og fikk 88 poeng. Det ble stående som hennes beste som holdt til en fjerdeplass.