Amerikansk OL-sjef forsvarer uttaket av «hekkejomfruen»

– Dette er en emosjonell situasjon. Hun har med seg mye bagasje.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kritikken har vært økende etter at det amerikanske bob-forbundet tok ut den tidligere hekkeløperen Lolo Jones (31) på OL-laget.

PÅ LAGET: Lauryn Williams tok stafettgull under OL i London i 2012. Foto: REUTERS/Dylan Martinez/Files
PÅ LAGET: Lauryn Williams tok stafettgull under OL i London i 2012. Foto: REUTERS/Dylan Martinez/Files

Jones, som har fått mye oppmerksomhet etter at hun i mai 2012 røpet at hun vil vente med sex til hun gifter seg, var blant fem kandidater til tre plasser på OL-laget.

Til slutt ble hun foretrukket foran Emily Azevedo og Katie Eberling, som begge har lengre fartstid i sporten og har gode CV-er å vise til.

Antydninger om press

Det førte raskt til klager mot uttaket, og etter hvert ble det antydet at rettighetsinnehaver NBC og den amerikanske OL-komiteen hadde lagt press på de ansvarlige for uttaket for å få Jones til OL.

Sjefen for Det amerikanske bob- og akeforbundet, Darrin Steele, ser seg nå nødt til å forsvare valget av Jones.

– Jeg har ikke hørt noen argumentere for at Lolo ikke er en bedre utøver akkurat nå, en bedre bremseoperatør for laget, sier Steele til AP.

Ble overbevist

Han innrømmer at han måtte gå over alle tilgjengelig data to ganger, før han til slutt ble overbevist om at Jones var det riktige valget – selv om det var «utrolig jevnt».

– Det avgjørende er hvem som kommer til å bidra til de beste resultatene for det amerikanske laget i Sotsji. Jeg er klar til å ta debatten med enhver som måtte ønske det, sier Steele.

Azevedo og Eberling har begge sagt at de mener Jones' popularitet var medvirkende til laguttaket.

Den forklaringen kjøper ikke Steele.

– Det er en emosjonell situasjon. Hun (Lolo Jones, journ. anm.) har med seg mye bagasje. Jeg ser ikke den siden av henne. Jeg har på en måte respekt for at hun ikke er reservert. Sannheten er at det er lett å lete etter en unnskyldning, særlig når det er så nært. Jeg kan se logikken når folk ikke forstår seg på sporten, men jeg er litt skuffet over noen av menneskene innenfor sporten som kommer med de samme uttalelsene, sier Darrin Steele.

Vil fullføre drømmen

Lolo Jones bestemte seg for å prøve bob kort tid etter fjerdeplassen på 100 meter hekk i London-OL.

Også da haglet det med kritikk fra lagkameratene, som klaget over at hun fikk mer oppmerksomhet uten å ha vært på pallen.

Fire år tidligere, i Beijing, lå hun an til å vinne samme øvelse, men havnet i det nest siste hinderet og ble nummer sju.

– Jeg er her for å fullføre drømmen, sa Jones, som lader opp til OL med 9000 kalorier om dagen, til AP etter å ha vunnet sitt første verdenscuprenn tidligere denne sesongen.