Annas curlingundertøy går verden rundt

Ikke bare de norske klovnebuksene som gjør seg bemerket før OL i Sotsji.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De norske curlinggutta gjorde seg bemerket med sine fargesprakende bukser under Vancouver-OL. «Klovnebuksene» som de ble kalt ble en umiddelbar hit på sosiale medier.

Også årets utgave av klovnebuksene har fått oppmerksomhet, men det spørs om ikke skipen til hjemmefavorittene Russland sitt kvinnelag overgår dem med sin seneste curlingbekledning.

Lettkledd

Anna Sidorova (22) har nemlig stilt opp på flere lettkledde foto-seanser, der hun poserer med curlingstein og -kost.

Bildene er plukket opp av blant andre Daily Mail og har skapt bølger på sosiale medier.

Det er tvilsomt om Sidorova kommer til å entre banen i denne drakten, men det er ikke første gang at Sidorova kler av seg i forbindelse med curling. Hvert år gir The Curling News ut en kalender med «Women of Curling», og Sidorova har vært en selvskreven modell for kalenderen.

– Sårer å bli sett på som sex-objekt 

Det til tross for at hun selv har uttalt seg kritisk om hennes, og lagets, rolle som sex-objekter fremfor idrettsutøvere i hjemlandet.

– Dersom det er noe som sårer, så er det faktumet at vi ikke er ansett som idrettsutøvere og diskusjonene om hvor kult det ville vært om disse små jentene løp rundt i bikinier. Jeg beklager, men vi er en olympisk sport, sa hun til rsport.ru i mars 2013.

– Vitsene om at vi er pene jenter som er flinke med moppen og kan vaske gulvene godt hjemme er utslitte. De fikk oss til å le tidligere, så ble vi sinte, mens nå bryr vi oss ikke om dem.

Sidorova studerer ifølge artikkelen markedsføring, og hun ønsker å bruke sin ekspertise til å curling ut til et bredere publikum.

Det spørs om hennes lettkledde fotoseanse er et steg på veien mot det målet.

Gode meritter

I 2013 ble skjønnheten kåret til den vakreste idrettsutøveren i Russland uansett gren, og hun er heller ikke uten meritter på curlingisen.

SIKKER CURLER: Anna Sidorova under en kamp mot Tyskland under VM i 2011. Foto: AFP PHOTO / Claus Fisker / Scanpix
SIKKER CURLER: Anna Sidorova under en kamp mot Tyskland under VM i 2011. Foto: AFP PHOTO / Claus Fisker / Scanpix

Året før var Sidorova fast skip på laget som vant EM i Sverige. Allerede under OL i Vancouver fikk den da 19 år gamle curlingspilleren prøve seg som skip, og ble med det den yngste kapteinen under lekene. Laget endte den gang på åttende plass, men har høyere ambisjoner på hjemmebane. 

Ifølge den tyske avisen Bild ville Sidorova bli en isdanser, men en skade satte en stopper for den karrièren.