STØTTE: Silje Norendal har moren Marit tilstede under sesongens to største konkurranser, X Games og OL. Foto: Siw-Gøril Nystad.
STØTTE: Silje Norendal har moren Marit tilstede under sesongens to største konkurranser, X Games og OL. Foto: Siw-Gøril Nystad.

Snowboard-Silje får hjelp av mamma for å takle X Games-nervene

Marit Norendal reiser verden rundt for å støtte datteren. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aspen (TV 2): - Det er veldig bra å være her. Mye bedre å være her enn hjemme i stua og se på, sier Marit Norendal til TV 2 mens hun ser på en av treningene til datteren Silje i forkant av X Games i Aspen. 

Norendal er en av åtte jenter som skal kjøre den prestisjetunge finalen lørdag kveld norsk tid. 

- Grusomt å se på 

Moren innrømmer likevel at nervene er i høyspenn, enten hun følger med live eller på TV. 

- Det er ille å se på. Grusomt. Til og med trening, ler den eldste generasjonen Norendal, som selv står på snowboard.

Da TV 2 møtte dem har Silje akkurat generøst geleidet moren ned konkurranseløypa i X Games. 

- Det var jo så bratt, utbryter mamma, og innrømmer at hun holdt seg unna hoppene.  

- Det tok litt tid å komme ned, hun var litt skeptisk, ler Silje. 

Får også besøk i OL

Også broren er på plass i Aspen for å se søsteren kjøre den største konkurransen i sporten utenom OL, men de drar begge videre til Sotsji for å også følge Silje i hennes debut under vingene til IOC. 

- Det blir veldig spennende både i X Games og i OL. Jeg er kjempestolt av jenta mi uansett om det blir gull eller ikke. De som kjenner meg veit jo at jeg elsker å vinne, men jeg syns det er flott at hun er her bare, sier Norendal som innrømmer at det er litt rart at alle vil ha en bit av datteren hennes. 

- Det er litt uvirkelig kanskje. Jeg følger jo med på nett også, så jeg ser jo at hun får litt oppmerksomhet for å si det sånn. Jeg er stolt da, veldig stolt mor, understreker hun. 

Blir veldig nervøs

Silje har tidligere fortalt TV 2 at hun sliter med konkurransenerver, og de par siste sesongene har det vært mye fall. Blant annet i Aspen. 

- Jeg har jo egentlig aldri landet et ordentlig run her noen gang, så det blir spennende. Det er den vanskeligste løypa jeg kjører hele året, og det er en stor utfordring. Samtidig er det veldig gøy å være her, og å bli invitert tilbake hvert år, sier 20-åringen som vant den europeiske versjonen av X Games i franske Tignes i mars. 

Når nervene slår inn før konkurranse kan det være greit å ha mamma tilstede, men mange råd gir hun ikke. 

- Trikset er å være helt taus. Ikke si noe, bare være der. Jeg sier noe når jeg blir spurt, men jeg holder mest munn, innrømmer hun. 

- Liker best at hun ikke sier så mye

- Hun sier ikke så mye, men det er egentlig ganske bra. Jeg liker at det egentlig bare er litt stille, og jeg vet at hun er der. Det er det viktigste, understreker Kongsberg-jenta. 

Men det kan virke som om nervene er litt arvelig belagt. 

- Jeg vet jo at Silje er veldig nervøs, men jeg tror faktisk at jeg har det verre. En ting er hvis det går bra, men en annen ting er hvis det ikke går så bra, for da er det jeg som må psyke opp. Så når det går bra, trekker jeg meg litt tilbake. Da er det så mange andre som er der, avslutter mor før hun tar brettet under armen, og er klar for en ny runde i bakken. 

Silje og moren Marit Norendal ses også sammen i programmet "OL-drømmen" her på TV 2.