Berget om Premier League: – En drøm som går i oppfyllelse

Jo Inge Berget blir Norges sjuende nåværende Premier League-spiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag sluttet 23-åringen fra Hadeland seg til Magnus Wolff Eikrem, Mats Møller Dæhli, John Arne Riise, Brede Hangeland, Alexander Tettey og Jonathan Parr.

Dermed teller den norske kontingenten i Premier League nå sju mann. I Cardiff alene blir den tidligere Molde-spissen tredje norske skudd på stammen. Oppå der kommer Solskjær selv.

– Etter min mening er han det mest intelligente og beste angrepsspilleren i Norge, sa «Sunny» på fredagens pressekonferanse.

Jo Inge Berget selv, som har et opphold i italienske Udinese bak seg som eneste erfaring utenfor Norge, er trygg på at han vil lykkes i verdens kanskje tøffeste liga.

– Jeg er henrykt over denne overgangen. Det har alltid vært en drøm for meg å komme til Premier League. Det er jeg veldig glad for at jeg har klart. Det blir rett inn i action for meg, dette, sier Berget.

Han stoler hundre prosent på at Ole Gunnar Solskjær, nøkkelpersonen bak overgangen, har planen klar for hvordan han skal ta nivået i England.

– Jeg vet selv at jeg er god, jeg vet at laget er bra. Og det blir lettere å komme inn i gruppen når jeg vet at han (Solskjær) vil ha meg og at jeg er ønsket her. Jeg vet hvordan han ønsker å bruke meg, sier Berget.

På fredagens pressekonferanse ble Solskjær grillet på at samtlige overganger så langt har kommet fra gamleklubben, samtidig som de er relativt perifere navn fra norsk Tippeliga.

Den kritikken avfeiet Solskjær kontant.

– Noen agenter og klubber tror vi har x antall penger. Men vi har hentet inn tre landslagsspillere til en billig pris. De har ikke spilt i Premier League, men de er landslagsspillere. Jeg kjenner dem fra før. Det er mange jeg vil ha og har sett på, men prislappen er ikke realistisk, sa Solskjær.

Han ville ikke ut med om Berget kan få sin debut allerede i morgendagens TV 2-sendte FA-cupkamp mot Bolton, men:

– Han vet måten jeg vil spille på, han er sterk, intelligent, smart, scoret mot England i U21-EM og vil gjøre det bra for oss, sa Solskjær.

TIL PREMIER LEAGUE: Jo Inge Berget. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
TIL PREMIER LEAGUE: Jo Inge Berget. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Berget selv mener han er klar om han kastes rett til ulvene.

– Jeg avsluttet min sesong i slutten av november, men det blir bra å komme i gang.