HET: Arsenal og Schalke er enige om en overgangssum for Julian Draxler, hevder Jan Åge Fjørtoft. AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS
HET: Arsenal og Schalke er enige om en overgangssum for Julian Draxler, hevder Jan Åge Fjørtoft. AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS

Fotballryktene: – Arsenal og Schalke enige om Draxler-sum

Og John Terry kan forlate Chelsea.

 

Det forrige overgangsvinduet stengte 2. september. 

Men ikke alle klubber fikk på plass alt de ville ha innen fristen. 

Resultatene i første halvdel av sesongen har også tvunget flere klubber ut på overgangsmarkedet på nyåret.

Nå tikker klokken faretruende raskt mot at vinduet smeller igjen for godt denne sesongen.

Premier League i altomfotball.no

Tabell | Terminliste | Statistikk | altomfotball.no 

Sent fredag kveld meldte ingen ringere enn Jan Åge Fjørtoft at han forstår det slik at Arsenal har kommet til enighet med Schalke om en overgangssum for Julian Draxler. Men Fjørtoft presiserer at han ikke vet om Draxler drar nå eller på et senere tidspunkt. Arsenal har vært koblet til Draxler siden i fjor sommer, skriver Daily Express.

Chelsea ser ut til å ha lurt Liverpool for Mohamed Salah. Men nå planlegger de røde å slå tilbake. Chelsea har lenge vært koblet til Spartak Moskvas Romulo. Nå skriver Daily Express at Liverpool vil prøve å hente den brasilianske 23-åringen som erstatter for Lucas Leiva, som er ute med kneskade i to måneder.

John Terry har storspilt denne sesongen, men har likevel ikke fått tilbud om noen ny kontrakt av Chelsea. 33-åringen ønsker seg en treårskontrakt og en svanesang på Stamford Bridge. Men fra klubbledelsen er det tyst. Men ifølge Daily Mirror vil klubben etter hvert tilby midtstopperen en ettårskontrakt med kraftig redusert lønn. Nå skal han se for seg at karrieren avsluttes i en annen klubb.

Clarence Seedorf prøver å sette sitt preg på AC Milan. Nå prøver han å hente Michael Essien fra Chelsea, skriver Daily Mirror

Ole Gunnar Solskjær går for trygghet når han forsøker å redde Cardiffs plass i Premier League. Hans gamle Molde-elever Magnus Wolff Eikrem, Mats Møller Dæhlie og Jo Inge Berget er allerede på plass. Når han går for spillere med erfaring fra engelsk fotball, så vender han blikket mot gamleklubben Manchester United. At Wilfried Zaha er på vei på lån er gammelt nytt. Men nå kan han få selskap av en annen rød djevel. Venstrebacken Fabio skal være svært nær en overgang til Cardiff. Manchester United ønsker ikke å la brasilianeren gå på lån ettersom kontrakten hans går ut ved sesongslutt. Men Solskjær skal ha fått et «special price for you»- tilbud fra gamle kjente, skriver Daily Mirror.

Etter at Manchester United nå er ute av både FA- og ligacupen, innser Javier Hernandez at sesongen hans er så godt som over. Nå vil han bort fra klubben for å få spilletid. Den lille erten frykter at plassen hans i Mexicos VM-tropp kan ryke hvis han fortsetter å se kamper fra benken og tribunen på Old Trafford, melder The Sun.

En annen som kan være på vei vekk fra «Drømmenes teater» er Shinji Kagawa. Det har vært langt mellom de gode drømmene for den japanske playmakeren etter overgangen fra Borussia Dortmund. Og med Juan Mata svært nær en overgang, kan det bli enda mindre spilletid på Kagawa. Borussia Dortmund vil veldig gjerne ha 24-åringen tilbake, og David Moyes drømmer om Dortmund-duoen Marco Reus og Ilkay Gundogan. Kagawa kan ifølge Manchester Evening News bli brukt som lokkemiddel for å få en av dem til England. Andre på Moyes' shoppingliste er Napolis Lorenzo InsigneCarlos Mane fra Sporting Lisboa og Borussia Mönchengladbach-vingen Patrick Herrmann.

Arsenal er blitt koblet til den ene toppspissen etter den andre i dette overgangsvinduet. Men nå begynner ting å normalisere seg litt mer på ryktebørsen. For ifølge Daily Mirror så er det ikke spillere fra de øverste handlehyllene som blir koblet til The Gunners. Reading-keeperen Alex McCarthy skal være ønsket som ny reservekeeper når Lukasz Fabianski  trolig forsvinner når kontrakten hans går ut etter sesongen. Arsene Wenger sendte også sjefsspeideren sin Steve Rowley for å kikke på Charltons 19 år gamle høyreback Jordan Cousins. Nottinghams stoppertalent Jamaal Lascelles skal også være på ønskelisten. Kanskje ikke Edinson Cavani eller Diego Costa, men de øker sjansen for at Arsenal-fansen får se en nykommer i januar.

Harry Redknapp er egentlig ikke helt seg selv uten Peter Crouch. Crouch har spilt under «Arry» i Portsmouth (to ganger), Southampton og Tottenham. Nå skriver Daily Mirror at den høyreiste spissen kan være på vei til Queens Park Rangers for å spille under Redknapp for femte gang i karrieren.

Newcastle er på jakt etter en spiss som scorer mål. Loic Remy forsvinner etter alt å dømme etter sesongen, og Papiss Cissé har fullstendig mistet målteften. Nederlandske Luuk de Jong har vært nevnt som en aktuell mann. Men ifølge Daily Mail skal en overgang ha strandet fordi Cissé ikke ønsket å gå på lån til Borussia Mönchengladbach som en del av overgangen.