SKAL KURTISERE IOC-MEDLEMMER: Norges Idrettsforbund bruker 12 millioner kroner på Norway House.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
SKAL KURTISERE IOC-MEDLEMMER: Norges Idrettsforbund bruker 12 millioner kroner på Norway House. Foto: Heiko Junge / Scanpix

Idrettsforbundet bruker 12 millioner kroner på pampene

Skal drikke og spise seg mette i eksklusivt hus. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De norske idrettspampene skal sammen med IOC-medlemmer spise og drikke til den store gullmedaljen i Sotsji. For mens de norske utøverne kjemper om gull på diverse idrettsarenaer, foregår en viktig forføringsjobb i kulissene.

Idrettsforbundet har lagt 12 millioner på bordet for et eksklusivt hus i Sotsji, skriver VG. "Norway House" blir viktig i kampen for å få OL til Oslo i 2022.

Gerhard Heiberg skal geleide IOC-medlemmer inn i huset. 

– Det blir min oppgave å få dem inn der, så får folkene der bespise, «bedrikke» og belære dem. I tillegg er det viktig for de som er der fra Norge å få vite hvordan IOC-medlemmene bedømmer våre sjanser til å få OL i 2022. Vi har jo ennå ikke bestemt oss for om vi skal søke, sier Heiberg til VG.

Det råflotte prosjektet blir ikke for vanlig folk. Man må nemlig ha et eget adgangsbevis for å slippe inn. 

– Det kan ikke være for den vanlige mann i gaten, som kan komme innom for å ta en øl. Det skal være seriøst og ordentlig. De som kommer, må ha et ærend der, mener Heiberg.

Han mener at når man først har sagt a, får man også si b. Marit Røste, som er gift med skipresident Erik Røste, er koordineringsansvarlig for huset. 

Mads Kaggestad er en av flere som er kritisk til det han kaller smøring.

– Bra system, skriver han syrlig på sin Twitter-konto.