UTE: Etter å ha betalt en kausjon på rundt 15.000 norske kroner fikk Justin Bieber (19) komme ut av fengsel torsdag.
UTE: Etter å ha betalt en kausjon på rundt 15.000 norske kroner fikk Justin Bieber (19) komme ut av fengsel torsdag.

Justin Bieber et steg nærmere deportasjon

– Må ta seg sammen hvis han ikke skal bli utvist fra USA, sier amerikansk advokat.

I går ble Justin Bieber pågrepet av politiet for angivelig å ha dragracet, kjørt under påvirkning av alkohol og reseptbelagte medisiner og for å ha kjørt uten gyldig førerkort. 

Han skal også ha motsatt seg arrestasjonen. 

Forrige uke var også Bieber i søkelyset etter at politiet hadde foretatt en væpnet ransakelse av huset hans. Dette kom i kjølvannet av at den 19-årige superstjernen skal ha kastet egg på naboens hus.

–Kan bli utvist

Det ble allerede etter eggkastingen spekulert i om Bieber nå kan bli utvist fra USA. Han er kanadisk statsborger og har et arbeidsvisum for sitt opphold i USA. Dersom han får en dom kan dette arbeidsvisumet bli trukket tilbake. 

Les også: Justin Bieber (19) kan bli deportert etter eggkasting

 Nå sier en anerkjent amerikansk advokat til avisen Los Angeles Times at Bieber er på vei rett mot deportasjon fra landet. 

–Han er nå på en selvdestruktiv vei der han ikke tror det blir noen konsekvenser. Men konsekvensene, de kommer, sier advokat Brian Clypool til avisen. 

–Eggkasting verre

Stacy Tolchin, advokat med immigrasjon som spesialfelt, sier eggkastingen kan bli mer problematisk for Bieber enn gårsdagens arrestasjon. Bieber ble anmeldt for vandalisme etter å angivelig ha kastet egg på naboens hus.

– Han må passe seg nå, han kan ikke fortsette som dette, sier Tolchin.

Dersom Bieber blir utvist fra landet vil han bli en av de mest profilerte immigrantene som noen gang er blitt deportert. Det vil også skape problemer for hans mulighet til å oppholde seg i Los Angeles, der han nå bor, jobber og forfølger drømmen sin.