Til finalen: Snowboardkjører Torstein Horgmo var best i kvalifiseringen til slopestylefinalen i X Games. Foto: Siw-Gøril Nystad.
Til finalen: Snowboardkjører Torstein Horgmo var best i kvalifiseringen til slopestylefinalen i X Games. Foto: Siw-Gøril Nystad.

Torstein Horgmo til slopestylefinalen som bestemann

Fire nordmenn til finalen i X Games. – Hadde smakt bra med gull, sier Horgmo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aspen/Bergen (TV 2): Torstein Horgmo fikk en fin score på 93.33 i kvalifiseringen i Aspen og slo med det sin kanadiske kompis Mark McMorris med 1.33 poeng.

- Det var ekstremt digg. Å drive å planlegge kjøringen blir man sliten av, men denne gangen funka det. Jeg følte sykt press som jeg hadde bygd opp selv, for jeg hadde så innmari lyst til å komme til finalen. Også beviste jeg det for meg selv at det var ikke noe problem i dag. Så vi får bare satse på at det går bra i finalen, sa Horgmo til TV 2 etterpå. 

Se Horgmos run her (ekstern lenke).

Her er full resultatliste (ekstern lenke).

Ståle Sandbech tok tredjeplassen med 91.66 poeng.

– Det er veldig lettende å komme til finale. Jeg har vært i finalen i hver konkurranse de to siste årene bortsett fra den her. Så det er deilig å komme til finale her, sier Sandbech.

Emil André Ulsletten og Aleksander Østreng gikk til finalen med sjette- og åttendeplass.

Horgmo, Sandbech og Ulsletten skal delta i OL for Norge. Fjerdemann på laget til Sotsji, Gjermund Bråten klarte ikke å kvalifisere seg.

– Dette lover godt for OL, sa TV 2s snowboardekspert Jonas Greve på Twitter like etter kvaliken.

Vil gjerne ha gull

Horgmo sier til TV 2 at han virkelig har lyst på en topp-plassering i finalen.

- Du har tre big air-gull, men mangler gull i slopestyle. Hvor gjerne vil du prøve å få med deg det på lørdag

- Det hadde smakt jækla bra det, men jeg hadde først et mål om å få komme til finalen. Så nå kan jeg slappe av litt mer og bare la det gå. Jeg veit akkurat hva jeg skal gjøre, og all planleggingen er ferdig. Slipper jeg å tenke på det noe mer, og nå er det bare cruising.

- Hvordan var løypa?

- Samme som hvert år. Tøff og jævlig, men når det sitter er det artig som bare det.

TV 2 snakket med Horgmo før McMorris hadde kjørt sitt siste run, og lå på 12. plass etter første forsøk. 

- Alle sammen satt oppe i teltet og tenkte at det blir vanskelig å gi ham en poengsum, for han gjorde et veldig lett run. Alle sammen trodde han kom til å få sykt overbetalt, men det var ganske nøyaktig, da. 

- Hva får vi se på lørdag da?

- Det blir nok noen trippelvarianter. Må jo det, smiler Horgmo. 

Nervøs McMorris

Kanadiske Mark McMorris kom til slutt nærmest Horgmo med 92 poeng.

- Var du like nervøs som oss etter første run?

- Helt ærlig så var jeg det, for det hadde vært en så utrolig stor skuffelse hvis jeg ikke hadde kommet til finalen. Jeg trengte dette for min selvtillitt. Alt du kan tenke på er hva hvis jeg ikke klarer det. Jeg levert  et run jeg var veldig fornøyd med på siste forsøk, så det føles veldig bra. Nå føler at jeg virkelig fortjener å være i finalen, og jeg er veldig glad. 

NEST BEST: Mark McMorris kom nærmest Horgmo med 92 poeng. Foto: Siw-Gøril Nystad
NEST BEST: Mark McMorris kom nærmest Horgmo med 92 poeng. Foto: Siw-Gøril Nystad

- Følte du at dommerne gav deg for lite uttelling på første forsøk?

- Det er en dommersport, så man vet aldri hva man får. Men det var vanskelig, for jeg landa runet mitt og jeg var ikke en gang i nærheten av finaleplass. Så det var grusomt, men nå er jeg veldig glas. Jeg føler jeg fikk bevist at jeg fortjener en finaleplass i mitt siste forsøk. 

- Horgmo lover nærmest en trippel cork på lørdag. Hva tror du vi kommer til å få se?

- Det blir nok helt sikkert noen triple ja, og hvis forholdene ligger til rette tror jeg folk får se den beste snowboardkjøringen så langt denne sesongen! 

Snowboardstjernen Shaun White skulle deltatt i slopestyle som en del av OL-forberedelsene, men han har valg å prioritere trening.

Finalen går lørdag.