Nick Goepper og kaya Turski
Nick Goepper og kaya Turski

– Tiril er en viking

Nick Goepper, og argeste konkurrent Kaya Turski, er imponert over Tiril Sjåstad Christiansens raske vei tilbake på ski. 

Aspen (TV 2): - Hun har ekstrem viljestyrke, og er en viking, utbrøt Nick Goepper (19) da TV 2 møtte han på pressetreff i forkant av den prestisjetunge konkurransen X Games onsdag ettermiddag. 

Goepper er en god venn av Sjåstad Christiansen. De skal også ha vært kjærester en kort periode. Amerikaneren er favoritt til å ta hjem et nytt X Games-gull i slopestyle denne helga, og OL-gullet som venter i februar. 

Trodde ikke hun ville klare det

Geilo-jenta har klart det som ikke skulle være mulig - å trene opp igjen kneet til å kunne stå på ski kun halvannen måned etter at hun røk korsbåndet i starten av desember

Ulykken skjedde i Aspen, samme sted som sportens største konkurranse X Games arrangeres denne helga. 

Goepper innrømmer at han ikke hadde tro på at Sjåstad Christiansen ville klare å komme seg til OL da han hørte om skaden. 

- Nei, det trodde jeg ærlig talt ikke. Det er et bevis på at det er utrolig hva legene kan gjøre nå om dagen, og de utrolige rehabiliteringsmulighetene som finnes. Pluss at Tiril er en vinnertype, og har en en ekstrem vilje til å komme tilbake til topps, understreket han. 

Samme skade

Kanadiske Kaya Turski har vært den ledende utøveren i kvinnenes slopestyle i mange år, og har blant annet tre X Games-gull på rad, før hun måtte gi tapt for nettopp Sjåstad Christiansen i fjor

Fristilsutøveren Tiril Sjåstad Christiansen.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Fristilsutøveren Tiril Sjåstad Christiansen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Kanadieren vet bedre enn noen hva den norske 18-åringen har gått gjennom den siste måneden, for i august røk korsbåndet til 25-åringen for tredje gang.

For å rekke OL satt Turski og hennes trenere også i verk en drastisk plan - hun ble operert og syntetisk bein, pluss bein fra et dødt dyr ble operert inn.Dette skulle halvere rehabiliteringstiden, men er en veldig omstridt metode og blir av flere sett på som en kortvarig løsning. 

Kanadieren er veldig imponert over hva den norske jenta har fått til i løpet av en så kort periode. 

- Det er fantastisk. Da jeg hørte om skaden til Tiril mistet vi en av de sterkeste jentene nå om dagen, og jeg følte helt klart med henne. Hva hun går gjennom veit jeg vel bedre enn noen. Jeg ønsker henne det beste, og har hørt at hun er i Norge og trener hardt. Så jeg gleder meg til å se henne i OL, sa Turski som skal konkurrere i X Games denne helga. Det blir hennes andre konkurranse etter operasjonen. 

- Hvis noen kan komme tilbake er det henne

Kanadierens omstridte operasjon er forbudt i Norge, og i samråd med sine leger bestemte Sjåstad Christiansen for å trene opp kneet så godt som mulig og utsette operasjon til etter Sostji. Så langt ser det ut til å fungere, og tirsdag var 18-åringen på ski for første gang

- Korsbåndskader er dessverre vanlig i vår sport, men hvis noen kan klare å komme tilbake er det Tiril. Heia Norge og Canada, smilte Turski som gjør seg klar for duellen som venter i Sotsji.